Achillespeesblessure

Een achillespeesblessure kenmerkt zich door een verdikte en soms rode achillespees, met pijn op of boven de hiel. Klachten zoals stijfheid en/of pijn in de warming-up en na het sporten kunnen wijzen op een achillespeesblessure.

Wat kan helpen bij het voorkomen, en herstellen, van een achillespeesblessure zijn de Herzog PRO Compressiekousen en/of –tubes. Deze kous biedt extra ondersteuning bij het lopen, waardoor je sneller herstelt en je deze blessure beter kunt voorkomen. De Herzog PRO Compressiekousen zorgen ervoor dat de impact bij je landing gelijkmatig verdeeld wordt over je onderbeen, waardoor de kans op deze blessure aanzienlijk verminderd.

Achillespeesblessure

 Een achillespeesblessure kenmerkt zich door een verdikte en soms rode achillespees, met pijn op of boven de hiel. Klachten zoals stijfheid en/of pijn in de warming-up en na het sporten kunnen wijzen op een achillespeesblessure. Voorkom en/of herstel van een achillespessblessure met de Herzog PRO Compressiekousen en/of –tubes.

 

PRO Compressietubes Groen

44,95

PRO Compressietubes Geel

44,95

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

PRO Compressiekousen Roze

54,95

Herzog Support compressiekous zwart

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes Roze

44,95

Wat moet ik doen bij een achillespeesblessure?

Het is voor je eigen herstel van belang dat je een sport- of huisarts bezoekt voor een juiste diagnose. Samen met je arts kun je een behandelingsplan opstellen, waarbij de Herzog PRO Compressiekousen een belangrijke rol kunnen spelen.

Wat zijn de oorzaken van een achillespeesblessure?

Veel sporters en met name hardlopers krijgen vroeg of laat te maken met pijn in de achillespees. Vaak ontstaat een achillespeesblessure door overbelasting. Er zijn verschillende factoren die achillespeesklachten kunnen veroorzaken:

  • Overbelasting door het te snel opvoeren van de trainingsintensiteit. Veel hardlopers zijn vaak te fanatiek in het uitbouwen van hun trainingskilometers.
  • Het langdurig of eentonig belasten van je pezen. Hierdoor kan de kwaliteit en elasticiteit van je achillespees afnemen waardoor er uiteindelijk weefselschade optreedt.
  • Overpronatie, zwakke kuitspieren of het dragen van verkeerde sportschoenen. Door te trainen op schoenen die niet passen bij jouw voettype en trainingsbelasting, kan de belasting op je achillespees te groot worden.

Hoe voorkom ik een achillespeesblessure?

Een achillespeesblessure voorkomen begint met de warming up. Zorg dat je kuitspieren goed warm worden waarna je rustig jouw trainingskilometers kan opbouwen.

Zorg er ook voor dat je kuitspieren goed ontwikkeld zijn met specifieke oefeningen voor de kuit, maar ook het masseren van de kuitspieren en achillespees is belangrijk. De doorbloeding van je weefsels neemt toe, waardoor de spierkramp vermindert en het herstel bevordert.

Het dragen van hoge kousen tegen het afkoelen van de pees is zeer belangrijk, vandaar dat de Herzog PRO Compressiekousen een dubbele functie hebben.

Meer weten?

Bekijk dan onze blogpost Voorkom achillespeesklachten met Herzog compressiekousen eens. Hier gaan we nog dieper in op de voordelen van Herzog PRO Compressiekousen bij achillespeesblessures.

PRO Compressietubes Blauw

44,95

PRO Compressietubes Oranje

44,95

PRO Compressiekousen Wit

54,95

Pro Compressiekousen geel

PRO Compressiekousen Geel

54,95

Pro Compressiekousen geel

PRO Compressiekousen Geel

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes Oranje

44,95

Prevent. Perform. Recover.