Tennis

Zowel de recreatieve als wedstrijdtennisser hebben baat bij de Herzog Medical Compressiekousen. De Compressiekousen verlagen de kans op blessures.

Bestel hier
Herken je dit? Midden in de rally een dropshot. Een explosieve sprint naar het net en een pijnscheut in je kuit. Of deze: Het is al wat later op de avond en een beetje fris. Je hebt niet zo veel tijd, dus maar even geen warming-up. De eerste service lijkt net binnen je bereik, even een kort sprintje en… plots schiet ‘het’ erin. Je baalt als een stekker, want daar gaat de rest van je seizoen. Minstens 3 weken ben je uitgeschakeld.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Tennis
Blessures
Blessures aan het onderbeen komen vaker voor dan aan elleboog, schouder of pols. De zweepslag in de kuit en de ontsteking van het vlies rond het scheenbeen (shin splint) zijn hardnekkig en repeterend.
De oorzaak is in veel gevallen een onvolledige of helemaal geen warming-up, maar er zijn ook andere oorzaken. De schokbelasting die ontstaat door het snel wenden en keren, fel aanzetten en het abrupt afremmen belast de onderbenen enorm, ook mét een goede warming-up. Afhankelijk van de grootte van de kuit- of scheenbeenaandoening zit je dan al snel drie weken of langer aan de kant. Wil je plezierig tennissen, dan verlaag je de kans op blessures met Herzog Sport Compressiekousen.

Ik draag de compressiekousen tijdens elke inspanning, training en wedstrijd. Zonder de kousen heb ik vrij snel shin splint klachten en lopen mijn kuiten met de dag voller. De belastbaarheid gaat omhoog, fysiek kan ik nu veel meer aan. Ik draag de Herzog kousen trouwens ook tijdens lange autoritten en in het vliegtuig. De kousen zijn mij veel waard.

Nick van der Meer

Tennisser in actie. Hij draagt de PRO Compressiekousen en de armsleeves van Herzog.

Go for it!