Kuit klachten

Heb jij wel eens last van stijve kuiten tijdens of na het hardlopen? Je bent niet de enige hardloper met kuitklachten. Of je nu last hebt van stijve spieren of een zweepslag: Herzog PRO Compressiekousen kun je ideaal inzetten als hulpmiddel om kuitblessures te voorkomen of het herstel ervan te bevorderen. Wat kun jij doen om jouw kuitklachten te voorkomen?

PRO Compressiekous Oranje

49,50

PRO Compressiekous Zwart

49,50

PRO Compressiekous Roze

49,50

PRO Compressiekous Blauw

49,50

PRO Compressietube Groen

39,95

PRO Compressietube Geel

39,95

PRO Compressietube Zwart

39,95

PRO Compressietube Wit

39,95

PRO Compressiekous – €54,95

PRO Compressietube – €44,95

Hoe voorkom je kuitklachten?

Stijve kuiten en verhoogde spierspanning zijn vaak het gevolg van overbelasting. Stijfheid ontstaat vaak wanneer de trainingsomvang en/of intensiteit te snel worden opgevoerd. De ophoping van melkzuur in de spier geeft een gevoel van vermoeidheid en stijfheid. Vaak zie je dat de doorbloeding van de kuitspier minder wordt door een verhoogde spierspanning. Gelukkig kun jij zelf veel doen om stijve kuiten tegen te gaan. Een massage, het losrollen van je kuiten met een foamroller of het doen van rekoefeningen kunnen de spierspanning doen verminderen. Een goede doorbloeding is tevens van groot belang. Herzog Sport Compressiekousen zijn een ideaal hulpmiddel om de bloedcirculatie te stimuleren en stijve kuiten tegen te gaan. Herzog kousen zorgen er namelijk voor dat afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller en effectiever worden afgevoerd. Hierdoor verminder je de spierspanning en herstel je aanzienlijk sneller.

Wat moet ik doen bij een zweepslag?

Ook krijgen veel sporters te maken met een scheurtje (zweepslag) in de kuit. Vaak ontstaat zo’n scheurtje bij een explosieve beweging waarbij er veel kracht wordt gezet. Het scheurtje zit meestal in het binnenste (mediale) deel van de gastrocnemius. Dit is de tweekoppige kuitspier die zich bevindt aan de achterzijde van het onderbeen, ter hoogte van de spier-peesovergang. Hoe je een zweepslag behandelt, hangt van de ernst van jouw blessure af. Vaak kost een verantwoorde functieopbouw van de beschadigde spier veel tijd en begint het bij het onbelast aanspannen van de kuitspier. Tijdens het herstel van een zweepslagblessure en de trainingsopbouw is het raadzaam Herzog Sport Compressiekousen te dragen. Zo ga je niet alleen het risico op een nieuwe spierscheur effectief tegen, je versnelt tevens het genezingsproces. Herzog kousen zorgen er namelijk voor dat de wondranden van het spierscheurtje in de kuit als een soort hechtpleister bij elkaar gedrukt worden.

Hoe voorkom ik dat mijn blessure terugkeert?

Door het dragen van Herzog kousen tijdens het sporten wordt de kuitspier compact bijeen gehouden en vindt er veel minder spierbeschadiging plaats. Je reduceert de schokbelasting op je kuiten en er wordt bovendien veel minder getrokken aan je achillespezen en je scheenbeenvlies. Het is belangrijk om te realiseren dat er na een kuitblessure bijna altijd littekenweefsel in de spier aanwezig blijft. Littekenweefsel heeft niet meer de elasticiteit van het omliggende spierweefsel en blijft in veel gevallen een zwakke plek in de kuitspier. Herzog kousen verkleinen de kans op littekenvorming aanzienlijk door het comprimerende hechtpleister-effect. Ook verkleinen ze de kans dat je opnieuw een spierscheurtje oploopt.

Herzog vs. andere compressiesokken: waar zit het verschil?

Wat is nu het verschil tussen (licht steunende) compressiesokken en Herzog Compressiekousen?

  • De compressiekousen van Herzog zijn een erkend medisch hulpmiddel waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is.
  • Herzog kousen zijn uniek omdat de confectiemaat wordt bepaalt aan de hand van jouw beenmaten. Jouw beenmaten zijn bepalend voor de vorm en het drukprofiel van jouw Herzog kous. Bij vrijwel alle andere compressiemerken wordt de maat bepaald aan de hand van de schoenmaat en/of de kuitomvang. Voor een perfect compressieverloop is het echter essentieel dat er 5 beenmaten worden opgenomen. Immers, twee sporters met dezelfde schoenmaat kunnen totaal verschillende beencontouren hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in kuitomvang van een sprinter en een wegatleet.
  • Herzog kousen bieden in vergelijking met andere merken aanzienlijk meer druk: ruim 30 mmHg op enkelniveau en 23 mmHG onder de knie. De meeste andere merken leveren slechts rond de maximaal 19 mmHg. Voor een optimale bloedcirculatie en blessurepreventieve werking, is 30 mmHg een absolute vereiste.

Prevent. Perform. Recover.