Hoe compressie helpt tijdens jouw zwangerschap

Een zwangerschap is iets prachtigs en je wilt deze tijd natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Het gebruik van compressiekousen kan al een hoop verlichting geven, waardoor je je net iets fitter voelt gedurende de dag.
Bestel hier
Compressiekousen zijn perfect bij beenproblemen tijdens de zwangerschap. High-tech compressie bevordert de bloedcirculatie in de benen. Het resultaat? Minder last van rusteloze benen, minder kans op spataderen en minder gezwollen benen. Veneuze ziekten en trombose worden effectief voorkomen.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Vrouw zit op het terras met laptop. Ze draagt de Support Compressiekous.

Zwangerschap en compressiekousen

Door compressiekousen te dragen tijdens je zwangerschap help je jouw lichaam om een optimale bloedcirculatie in jouw benen te stimuleren. Dit komt door de graduele compressie (afnemende druk vanaf de enkel tot knie) in de sokken. Hierdoor ervaar je minder vermoeide of pijnlijke benen en voeten. Je voelt je fitter. De compressie kousen geven net dat beetje extra support om het extra gewicht van de baby op te vangen. Draag de compressiekousen ook ’s avonds op de bank voor meer uitgeruste benen. Vooral tijdens de laatste maanden kan dit als erg prettig worden ervaren.

Maar het dragen van compressiekousen, ook bekend als compressiesokken, heeft ook als voordeel dat ze de kans op spataderen verkleinen. Dit komt onder andere doordat de doorbloeding in de benen wordt gestimuleerd waardoor de aderen in de onderbenen minder zullen gaan opzetten.

Het is niet voor niets dat verloskundigen, huisartsen en gynaecologen adviseren om “zwangerschapskousen” te dragen, oftewel compressiekousen.

Zwangerschap en pijnlijke voeten & benen

Als gevolg van je zwangerschap moeten jouw benen harder werken dan ooit. Het enorm toegenomen bloedvolume en het extra gewicht van de groeiende baby zijn van grote invloed op jouw bloedcirculatie. Tel daar de toename van oestrogeen die ervoor zorgt dat vaatwanden wat verslappen en het resultaat is pijnlijke voeten & benen. Compressiekousen helpen hierbij, doordat de kousen de bloedcirculatie optimaliseren en de klappen die jouw benen opvangen tijdens het lopen evenredig verdelen over je benen.

Zwangerschap en vocht vasthouden

Wanneer je zwanger bent is een van de ongemakken die erbij komt kijken het vasthouden van water door je lichaam. Door een paar compressiekousen te dragen ga je vochtophopingen tegen. De druk die de compressie levert op jouw benen en voeten zorgt ervoor dat er een betere bloeddoorstroming ontstaat van de onderste ledematen naar het hart. Zo voorkom je de welbekende ‘kenkels’, opgezwollen voeten en enkels, en het daarbij behorende ongemak.

Herstellen op de bank met herzog medical
Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous grijs

Support Compressiekous Grijs

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Herzog Support compressiekous blauw

Support Compressiekous Blauw

44,95

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Go for it!