Wintersport

Haal meer uit jouw wintersport met de Herzog Support Compressiekousen.
Voorkom vermoeide benen en herstel aanzienlijk sneller na een dag op de piste. Door 3 opmeetpunten is een perfecte fit gegarandeerd!

Bestel hier

Wintersport

Haal meer uit jouw wintersport met de Herzog Support Compressiekousen.
Voorkom vermoeide benen en herstel aanzienlijk sneller na een dag op de piste. Door 3 opmeetpunten is een perfecte fit gegarandeerd!

Bestel hier

Misschien herken je het wel… Na die eerste dag intensief skiën of snowboarden heb je ’s avonds behoorlijk zware benen. De volgende dag ben je wat stram, soms heb je last van pijnlijke kuiten of erger nog; je krijgt de eerste krampverschijnselen. Ook veel wintersportliefhebbers hebben te maken met het gevoel van ‘brandende bovenbenen’. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je wintersportvakantie elke dag met frisse benen op de piste staat?

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Hoe ontstaan die vermoeide benen?

Veel mensen staan er niet bij stil… Tijdens het skiën en snowboarden vindt er geen optimale spierpompwerking plaats in je kuiten. Doordat je onderbenen vrijwel bewegingsloos in je ski- of snowboardschoen zitten, is de bloedcirculatie in je kuitspieren verre van ideaal. Vaak krijgen wintersportliefhebbers op dag twee of drie al te maken met vermoeide benen, stijve kuiten of rusteloze bovenbenen. Dit ‘zware gevoel’ is eenvoudig te verklaren. Het is ook helemaal niet gek dat jij aan het eind van de dag niks liever wil dan vliegensvlug die zware skischoenen uittrekken. Door de statische houding van je been in je ski- of snowboardschoen is de kuitspierpompwerking namelijk beperkt. De bloedvaten in je kuiten worden niet regelmatig en ritmisch samengedrukt waardoor jij te maken hebt met een verminderde bloedcirculatie. Het gevolg zijn vermoeide benen en in sommige gevallen zelfs krampachtige verschijnselen.

De Herzog Support Compressiekousen

De Herzog Support Compressiekous, ook wel een skikous genoemd, kan dit soort ongemakken voorkomen. Hoe zit dit precies? De kous comprimeert, dat wil zeggen duwt op je beenspieren, zodanig dat de hoogste druk op de enkel wordt uitgeoefend en afneemt richting de knie. Het bloed in de aders, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, wordt daardoor tegen de zwaartekracht in adequaat afgevoerd waardoor ook de toevoer van het slagaderlijke bloed niet meer wordt belemmerd. Zo is er sprake van een optimale microcirculatie. Het resultaat is dat je je minder vermoeid voelt en langer probleemloos door kunt skiën of boarden.

Wat maakt deze Compressiekous nu zo speciaal?

Het antwoord is simpel: maatwerk. De Herzog Support Compressiekous heeft een optimale werking door het speciale opmeetsysteem. Bij Herzog houden we er rekening mee dat elke wintersporter unieke beencontouren heeft. Ter vergelijking: een lange skiër van 2 meter met schoenmaat 43 heeft andere kuitcontouren dan een wendbare snowboarder van 1,70 meter met dezelfde schoenmaat. Voor een optimale pasvorm is het de bedoeling dat je jouw onderbeen op een aantal punten opmeet. Wil je jouw confectiemaat bepalen? Via de ‘bereken jouw maat’ button kun je eenvoudig zien hoe dit moet.

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Wit

74,95

Herzog Support compressiekous blauw

PRO Sport Compression Shorts Blauw

74,95

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Wit

74,95

Nooit meer koude voeten

Altijd last van koude voeten tijdens je wintersportvakantie? Logisch ook wel… Want simpel gezegd zijn je voeten ver van je hart verwijderd en dus komt het warme bloed hier minder snel en gemakkelijk. Zeker niet wanneer de spierpompwerking van jouw kuiten in je statische skischoenen behoorlijk belemmerd wordt. Met de Support Compressiekous ben je verzekerd van warme tenen. De kous heeft namelijk een wat dikker voetbed dan onze reguliere PRO Sport Compressiekous en is gebreid met microgarens die een ideale warmte-uitwisseling garanderen.

Brandende bovenbenen?

Of je nu een geoefende of ongeoefende skiër bent, die brandende bovenbenen kennen we allemaal. Niet vreemd want je bovenbenen staan constant op spanning en krijgen weinig rust. Alleen jouw skischoenen vragen al om een ‘ongewone belasting’: je voeten staan in een stand waarbij de hielen ietsje hoger staan dan je tenen. Om evenwicht te bewaren, moet je dus door je knieën zakken. Hiermee worden de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen behoorlijk en langdurig belast. De één ervaart pas na een afdaling van 3 kilometer het gevoel van vermoeide of brandende bovenbenen, de ander al na een paar honderd meter. De oorzaak hiervan is een stapeling van afvalstoffen in je bovenbenen. Wist je dat de Herzog Pro Compressiebroek ervoor zorgt dat deze afvalstoffen zowel tijdens, maar zeker ook na het skiën gemakkelijker worden afgevoerd? Ideaal wanneer je de volgende dag weer fris op de piste wil staan!

Elle skiet naar beneden.

Ik brak voor de tweede keer mijn been bij het alpijns skiën en wist dat revalideren zwaar zou zijn. Om sneller terug te kunnen sporten, heb ik Herzog gecontacteerd over hun compressiekousen. Door de aanspannende sokken had ik veel minder last van vochtophopingen en shin splints, hierdoor kon ik tijdens mijn revalidatie binnen no-time weer lopen. Ik sta nu dan ook veel sneller terug op mijn ski’s dan tijdens mijn eerste revalidatie. De compressietubes en -kousen zijn ook makkelijk te dragen onder mijn skisokken en zorgen voor extra schokabsorptie tijdens het skiën. Herzog Medical heeft me zeker geholpen bij een vlottere revalidatie.

Elle Kempenears

Skiër, België

RECOVERY PARTNER VAN

Wij zijn enorm trots dat wij als partner een bijdrage kunnen leveren aan de performance en het herstel van onderstaande teams en atleten.

Go for it!