Shin splint

Scheenbeenvliesontsteking, ook bekend als shin splint / springschenen / Mediaal Tibiaal Stress Syndroom, kenmerkt zich door een dik of opgezwollen scheenbeen, een stekende pijn aan het onderste gedeelte van je scheenbeen en/of aanhoudende pijn na het sporten.

Wat kan helpen bij het voorkomen, en herstellen, van een scheenbeenvliesontsteking zijn de Herzog PRO Compressiekousen. Deze kous biedt extra ondersteuning bij het lopen, waardoor je sneller herstelt en je deze blessure beter kunt voorkomen. De Herzog PRO Compressiesokken zorgen ervoor dat de impact bij je landing gelijkmatig verdeeld wordt over je onderbeen, waardoor de kans op deze blessure aanzienlijk verminderd.

shin splint

Scheenbeenvliesontsteking, ook bekend als shin splint / springschenen / Mediaal Tibiaal Stress Syndroom, kenmerkt zich door een dik of opgezwollen scheenbeen, een stekende pijn aan het onderste gedeelte van je scheenbeen en/of aanhoudende pijn na het sporten. De Herzog Pro Compressiekousen kunnen helpen bij het voorkomen en herstellen van een scheenbeenvliesontsteking.

PRO Compressietubes Groen

44,95

PRO Compressietubes Geel

44,95

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

PRO Compressiekousen Roze

54,95

Herzog Support compressiekous zwart

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes Roze

44,95

Wat moet ik doen bij een scheenbeenvliesontsteking?

Met een goede opbouw van je training en spierversterkende oefeningen voor de kuitspieren kun je grip krijgen op het herstel van je blessure. Ook het dragen van Herzog PRO Sport Compressiekousen of –tubes kunnen het herstel van jouw blessure aanzienlijk versnellen. Herzog kousen leveren namelijk een hoge compressie waardoor de beweeglijkheid van de relatief zware kuitspier wordt beperkt. Hierdoor vindt er minder schokbelasting plaats en is er minder sprake van trekkracht aan het botvlies van het scheenbeen (de aanhechting van spieren aan het bot).

Wat zijn de oorzaken van een scheenbeenvliesontsteking?

Waarschijnlijk kenmerkt de pijn waar jij mee te maken hebt zich door een stekende pijn in het onderste deel van je scheenbeen. De pijnlocatie is vaak de plaats waar de spieren zich aan het bot hechten.

Scheenbeenklachten komen vooral veel voor bij sporters die regelmatig hardlopen en springen. Het scheenbeen wordt bijvoorbeeld tijdens sportvormen zoals volleybal, handbal, hardlopen en wandelen zwaar belast.

Er zijn een aantal factoren die de kans op shin splint vergroten:

  • Overbelasting door repeterende bewegingen en (te) lang en intens sporten
  • Een niet-efficiënte looptechniek
  • Zwakke kuitspieren die de sportbelasting niet aan kunnen
  • Overgewicht
  • Slecht schoeisel

Hoe voorkom ik een scheenbeenvliesontsteking?

Ben je net herstelt of wil je gewoon voorkomen dat je shin splints krijgt? Je kunt dit (deels) zelf beïnvloeden met de volgende stappen.

Het begint bij de juiste kleding. Daar vallen zeker compressiekousen of -tubes onder. De druk (compressie) die de Herzog PRO Compressiekousen op jouw onderbenen geven, heeft meerdere voordelen. Zo zorgt het voor een betere bloedsomloop, wat op diens beurt zorgt dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast hebben de kousen een schokabsorberende effect, waardoor spierschade drastisch wordt verminderd. Maar ook de juiste schoenen zijn erg belangrijk. Laat deze dan ook altijd aanmeten bij de specialist.

Tijdens de training is het belangrijk dat je zorgt voor een goede warming-up, je niet te snel te veel doet én een goede cooling down zodat jouw spieren niet te snel koud worden.

Wat is het verschil tussen een scheenbeenvliesontsteking en shin splint?

Niets!

Een scheenbeenvliesontsteking staat namelijk ook bekend als een shin splint. Shin splint is alleen een oudere term. Artsen spreken tegenwoordig van een mediaal tibiaal stresssyndroom (MTSS). Bij een scheenbeenvliesontsteking heb je last van de spieren aan de voorkant van het onderbeen.

Drie hardlopers rennen over de bloeiende heide.
Rennende benen met tubes op de Posbank
Twee paar rennende benen op de heide met Pro Compressiekousen

PRO Compressietubes Blauw

44,95

PRO Compressietubes Oranje

44,95

PRO Compressiekousen Wit

54,95

Pro Compressiekousen geel

PRO Compressiekousen Geel

54,95

Pro Compressiekousen geel

PRO Compressiekousen Geel

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes Oranje

44,95

Prevent. Perform. Recover.