Atletiek

Doordat deze sport veel vraagt van de (onder)benen, zijn de compressiekousen niet meer weg te denken uit het hardloopbeeld.

Bestel hier
Zowel de wedstrijd- als recreatieve loper ervaart bij het dragen van de Herzog PRO Compressiekousen tijdens het hardlopen steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Atletiek Herzog Medical
Atletiek is een oude sport waar de sporters individueel of in groepen presteren. De hardloopsport is momenteel ongekend populair. Jong en oud geniet van het hardlopen. Dit geldt zowel voor de fanatieke wedstrijdloper die vrijwel dagelijks traint voor prestatieverbetering als de recreatieve sporter die een paar keer per week een ontspannen rondje loopt. De kleurrijke collectie Herzog compressiekousen wordt graag gedragen tijdens het hardlopen. Ook steeds meer dames gaan hardlopen. Vriendinnen trainen bijvoorbeeld samen voor een ladiesrun waarbij samen sporten en plezier hebben tijdens het lopen voorop staat. Naast hardlopen horen ook verspringen, werpen en hoogspringen bij Atletiek. Doordat deze sport veel vraagt van de (onder)benen, zijn de compressiekousen niet meer weg te denken uit het hardloopbeeld.

Kuit-, en achillespees- en scheenbeenklachten
In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten. De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Op advies ben ik compressiekousen gaan dragen. De kousen zitten strak en houden mijn spieren in mijn onderbeen compact bij elkaar. Dit voelt als een hele strakke tweede huid en alsof bij iedere landing al mijn spieren worden vastgehouden en beschermd waardoor ik minimale of geen spanning voel in mijn kuiten.”

Nicole Weijling Dissel - NL Recordhoudster op de afstanden 800,1.000,1.500m, mile en 2.000m en huidig wereldkampioen in haar klasse op de 800 en 1.500m

RECOVERY PARTNER VAN

Wij zijn enorm trots dat wij als Recovery partner een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van onderstaande teams en atleten

Go for it!