Triathlon


De Nederlandse Triathlon Bond

Met Guido Vroemen, bondarts van de Nederlandse Triathlon Bond is een sponsorovereenkomst getekend waarbij de diverse selecties van zowel duathlon- als triathlon gebuik maken van de Herzog Sportcompressiekousen.

Herzog PRO Compressie Tube

Uiteraard wordt vooral van de voetloze variant, de tube, gebruik gemaakt. De tubes worden tijdens het zwemmen onder het wetsuit gedragen en aansluitend tijdens het fietsen en de loopactiviteit.

Vroemen roemt vooral het herstelbevorderend aspect van de kousen. Onder leiding van Guido Vroemen en het Radboud medisch centrum in Nijmegen zal binnenkort een studie worden opgezet naar het vermogen van de kousen om het herstel te doen bevorderen, of anders gesteld, het vermogen om met gebruikmaking van de kousen wellicht beter te kunnen presteren. Deze studie zal plaatsvinden met medewerking van de olympische selectie in Sittard.

Han Wolsing

Naam: Han Wolsing
Sport: Triathlon

In het begin waren de kuiten vooral stijf en voelden hard aan na het trainen, maar na verloop van tijd bleef de hardheid steeds langer aan. Het kwam in een volgende periode voor dat ik af en toe dagen niet kon trainen in verband met pijnlijke kuiten. Af en toe een dag niet kunnen trainen ging steeds meer naar af en toe wel kunnen lopen en vaak niet. Het lopen werd daarbij steeds onplezieriger, omdat ik constant met de gedachte liep, wanneer komt de pijnscheut. In deze periode deed ik vele pogingen om met rustig lopen en veel oefeningen weer wat op te bouwen.
Ik zei in die tijd tegen anderen:" Mijn kuiten lijken wel een zak die gevuld wordt met water en het water kan er niet meer uit". Via een kennis hoorde ik op enig moment dat de sport compressiekous van Herzog Sport Compression bij Run2Day te koop aangeboden zou gaan worden. Het was net na een weekend dat mijn kuiten weer zo strak stonden als pianosnaren. 's Maandags bij Run2day de sport Compressiekousen gekocht en gelijk voorzichtig uitgeprobeerd. De volgende morgen leek ik al wat verbetering te bespeuren. De dag erna stond ik op met "lucht"in de kuiten. Sinds die dag loop ik vrijwel elke dag met heel veel plezier met de Herzog Sport Compressiekousen. Op beperkte schaal heb ik zelfs weer wat baantrainingen zonder problemen gedaan. De afgelopen 2 jaren heb ik met veel plezier en zonder klachten marathons gelopen in Brussel, Berlijn en o.m. Apeldoorn. Ik gebruik de compressiekousen ook tijdens duatlons en triatlons. De Herzog sportcompressiekousen hebben hardlopen voor mij weer mogelijk gemaakt en daar geniet ik met volle teugen van.

 

Gebruikerservaring Jochen Neirynck

“Ik maak gebruik van de Herzog tubes tijdens mijn trainingen en wedstrijden en de kousen na de zwaardere trainingen. Voor mijzelf vormen deze reeds 5 jaar een belangrijke schakel om overbelastingsblessures te voorkomen en op die manier de kwaliteit van mijn trainingen te verhogen. Als full-time werkende duursporter is dit zeker een serieus pluspunt. Op naar een topresultaat in het WK duathlon lange afstand begin september!”

Atleten

Jochen Neirynck (duursporter), Charles Lindelauf (triathlon ironman), Bart In’t Velt (triathleet),  Antoine Duvivier (duatleet) en Han Wolsing (triathlon) ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Beter Herstel = Beter Presteren

Triathleten maken vaak erg veel trainingsuren. Het is voor hen van belang dat ze snel herstellen van de ene training om de volgende training zonder problemen te kunnen afwerken.

Bondsarts Guido Vroemen van de Nederlandse Triathlonbond en triatleten Bart in ’t Veld en Harry Sikking vertellen over het gebruik van Herzog Compressie Kousen tijdens zowel trainingen als wedstrijden.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.