Triathlon


De Nederlandse Triathlon Bond

Met Guido Vroemen, bondarts van de Nederlandse Triathlon Bond is een sponsorovereenkomst getekend waarbij de diverse selecties van zowel duathlon- als triathlon gebuik maken van de Herzog Sportcompressiekousen.

Herzog PRO Compressie Tube

Uiteraard wordt vooral van de voetloze variant, de tube, gebruik gemaakt. De tubes worden tijdens het zwemmen onder het wetsuit gedragen en aansluitend tijdens het fietsen en de loopactiviteit.

Vroemen roemt vooral het herstelbevorderend aspect van de kousen. Onder leiding van Guido Vroemen en het Radboud medisch centrum in Nijmegen zal binnenkort een studie worden opgezet naar het vermogen van de kousen om het herstel te doen bevorderen, of anders gesteld, het vermogen om met gebruikmaking van de kousen wellicht beter te kunnen presteren. Deze studie zal plaatsvinden met medewerking van de olympische selectie in Sittard.

Antoine Duvivier

Naam: Antoine Duvivier
Sport: Duathlon
Discipline: Belgische Duathleet

Als duatleet is de combinatie lopen en fietsen zeer belastend voor mijn kuiten, met krampen -zelfs tijdens de fietsproef al- tot gevolg. Na een test met de Herzog compressiekousen zijn deze problemen nu verholpen. Mijn kuiten worden dankzij de tubes ondersteund en ondervinden minder schokbelasting.De volledige kousen zijn dan weer een probaat middel voor sneller herstel na training en wedstrijd.

Gebruikerservaring Jochen Neirynck

“Ik maak gebruik van de Herzog tubes tijdens mijn trainingen en wedstrijden en de kousen na de zwaardere trainingen. Voor mijzelf vormen deze reeds 5 jaar een belangrijke schakel om overbelastingsblessures te voorkomen en op die manier de kwaliteit van mijn trainingen te verhogen. Als full-time werkende duursporter is dit zeker een serieus pluspunt. Op naar een topresultaat in het WK duathlon lange afstand begin september!”

Atleten

Jochen Neirynck (duursporter), Charles Lindelauf (triathlon ironman), Bart In’t Velt (triathleet),  Antoine Duvivier (duatleet) en Han Wolsing (triathlon) ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Beter Herstel = Beter Presteren

Triathleten maken vaak erg veel trainingsuren. Het is voor hen van belang dat ze snel herstellen van de ene training om de volgende training zonder problemen te kunnen afwerken.

Bondsarts Guido Vroemen van de Nederlandse Triathlonbond en triatleten Bart in ’t Veld en Harry Sikking vertellen over het gebruik van Herzog Compressie Kousen tijdens zowel trainingen als wedstrijden.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.