Veelgestelde vragen

Herzog Sport Compressie producten

Helpen de Compressie enkelsokken ook bij hielspoor?

Ja, hielspoorklachten ontstaan vaak door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. Bij deze problemen is het van belang dat men de peesplaat ontlast. De enkelsok, een ‘allround sportsok’ voorkomt irritatie van de peesplaat onder de voet en houdt de voetboog op spanning. Ook geeft de enkelsok een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn waardoor de natuurlijke welving van de voetzool in stand gehouden wordt.

Waar kan ik de maat zien van de Herzog PRO Compressiekousen en -tubes?

Bij de kousen staat de maat vermeld op de voetzool.

Bij de tubes kun je dit terugvinden door aan de binnenzijde de streepjes te tellen. 1 is kort, 2 is lang en 3 is extra lang. Aan de achterzijde, net onder de ‘H’, zie je Romeinse cijfers in de sok geweven staan. Deze staan voor de maten 1 t/m 6.

Hoeveel compressie hebben de Herzog PRO Compressiekousen en -tubes?

De Herzog PRO Compressiekousen en -tubes bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau van +/- 30mmHg, afnemend richting knie, +/- 23mm Hg.

Wat is de levensduur van Herzog PRO Compressiekousen en -tubes?

Bij juist gebruik en onderhoud behouden de Herzog Compressiekousen en -tubes ongeveer zes maanden lang hun optimale werking. De garantietermijn beperkt zich ook tot deze periode. Onze blogpost Hoe lang blijven de Herzog PRO kousen optimaal functioneren? gaat hier uitgebreidt op in.

Hoe moet ik de Herzog PRO Compressiekousen en -tubes wassen?

Je kunt de levensduur van je kousen en tubes verlengen door deze na gebruik op de hand of in de wasmachine te wassen op maximaal 40ºC. Gebruik hiervoor geen wasverzachter. Niet wringen of centrifugeren. Laat de kousen vervolgens aan de lucht drogen. Stel ze niet bloot aan rechtstreekse verwarming (radiatoren, zonlicht, droger). Niet strijken. Niet chemisch of met wasbenzine reinigen!

Waarom is er geen verschil tussen een linker- en een rechterkous?

Doordat de Herzog PRO Sport Compressie kousen zijn afgeleidt van de Therapeutische Elastische Kousen (steunkousen), worden deze kousen dusdanig gebreid dat de kwaliteit en compressie gewaarborgd blijft. Het voetstuk van de PRO kous is van dezelfde dikte als de schacht waardoor de juiste compressie wordt geleverd. Wanneer je elke keer dezelfde sok aan dezelfde voet zou doen, krijg je bepaalde druk punten bij bijvoorbeeld de grote teen. Doordat je nu, onbewust, de kousen elke keer laat wisselen van voeten, en dus drukpunten, voorkom je voortijdige slijtage.

Wat is het verschil tussen de PRO Compressiekous en de Active Compressiekous?

Zowel de Herzog PRO Sport Compressiekous als de Herzog Active Compressiekous hebben een afnemende drukverloop van de enkel naar de knie en zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het verschil tussen de PRO- en Active kous zit hem in 2 dingen:

1. De hoeveelheid compressie
Daar waar de PRO kousen behoorlijk veel compressie bieden (30mmHg op enkelniveau) bieden de Active kousen net wat minder compressie (25 mmHg op enkelniveau). De PRO kousen worden veelal door hardlopers gebruikt en sporters die te maken hebben met veel schokbelasting op de kuiten (rennen/wenden/springen/fel aanzetten). De Active kousen zijn ideaal voor wandelaars of sporters die het lichaam wat minder intensief belasten. Aangezien de impact van de landing tijdens het wandelen (1 ½ keer het lichaamsgewicht) aanzienlijk minder is dan tijdens het hardlopen (3 keer het lichaamsgewicht) volstaan kousen met wat minder compressie. De Active kousen zijn daarom zeer geschikt tijdens het wandelen.

2. Het voetbed
Daarnaast heeft de Active compressiekous een iets dikker voetbed dan de PRO compressiekous.

Is de werking van Herzog Compressie kousen wetenschappelijk bewezen?

De preventieve werking van compressiekousen is aangetoond in diverse wetenschappelijke studies. Zo heeft 93% van de hardlopers met traditionele hardloopsokken last van spierpijn na een run van 10 kilometer, terwijl dit slechts 14% was na het rennen van 10 kilometer met sportcompressiekousen¹. Ook bij vliegreizigers werden positieve resultaten gerapporteerd. Na een vlucht van vijf uur ervoer 60% van de reizigers die compressiekousen droegen minder pijn en 45% minder opgezwollen benen². Voor personeel met een staand beroep kunnen dergelijke kousen ook een uitkomst zijn. Verplegend personeel zegt tijdens het werk minder last van pijn (84%) en opgezwollen benen (74%) te hebben door het dragen van compressiekousen³.

Voor meer informatie over de verschillende wetenschappelijke studies, klik hier.

 

Compry Recovery

Kan ik de Compry Recovery uitproberen?

Wij hebben meerdere mogelijkheden om de Compry Recovery uit te proberen. Zo nemen wij deze vaak mee als we bij een event staan (houdt hiervoor onze social media kanalen in de gaten), maar je kunt de Compry Recovery ook huren. Wij verhuren deze voor € 60 per week, excl. 21% BTW en verzendkosten. Mocht je besluiten tot aanschaf over te willen gaan dan wordt dit huurbedrag van de aanschafprijs van Compry Recovery afgetrokken.

Kan ik de Compry Recovery eerst huren?

Ja zeker. Wij verhuren de Compry Recovery voor € 60 per week, excl. 21% BTW en verzendkosten. Mocht je besluiten tot aanschaf over te willen gaan dan wordt dit huurbedrag van de aanschafprijs (€745 incl.) van Compry Recovery afgetrokken.

Bestellen

Welke betalingsmethoden zijn er mogelijk?

Voor de betalingsmethode kun je kiezen uit: overboeking, iDEAL, PayPal en Creditcard.

Hoe kan ik een bestelling annuleren of wijzigen?

Mocht je een vergissing hebben gemaakt in je bestelling, dan is het vaak nog mogelijk om de bestelling te annuleren of te wijzigen. Dit dien je voor 13:00 uur aan te geven op de dag dat de bestelling is geplaatst en mits de bestelling nog niet is verstuurd. Wij raden je aan om telefonisch te annuleren, zodat er sneller gehandeld kan worden.

Wat betekent de melding ‘in nabestelling’ in de webshop?

Herzog Medical streeft ernaar om bestellingen binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling te versturen. Wanneer er bij jouw product in de webshop ‘in nabestelling‘ staat, geeft dat aan dat de levertijd wat langer duurt dan gewoonlijk. Wanneer de levering langer dan een week duurt, zullen we je even op de hoogte brengen.

Verzenden

Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?

Binnen Nederland zijn de verzendkosten €5,57 incl BTW. De verzendkosten naar adressen buiten Nederland worden automatisch berekend in het bestelproces. Voor bestellingen boven €60,- worden geen verzendkosten gerekend binnen Nederland en België.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Herzog Medical streeft ernaar om bestellingen binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling te versturen. Meestal ligt het product dan de volgende werkdag al op jouw deurmat. Omdat wij afhankelijk zijn van vervoerders kunnen wij echter geen garanties geven op levertijden.

Contact & Retour

Hoe kan ik een product ruilen of retourneren?

Toch niet wat u verwacht had? Het is mogelijk om de producten binnen 14 dagen na aankoop te ruilen of retourneren. Neem contact op met de klantenservice om een product te ruilen. De goederen dienen ongedragen en in de originele verpakking teruggestuurd te worden. Meer over retourneren kun je hier vinden.

Hoe voorkom je hamstring- en liesblessures?

Compression shorts that stay in place through any workoutSporters die naar aanleiding van een explosieve beweging geschrokken naar hun hamstring, lies of bovenbeen grijpen… We zien het helaas maar al te vaak. Door fel aanzetten, sprinten, afremmen en andere bewegingen...

Herzog Medical helpt Jorien ter Mors op weg naar nieuwe titels

Herzog Medical ondersteunt drievoudig Olympisch kampioene Jorien ter Mors op weg naar topprestaties. De atlete die in 2018 werd geopereerd aan haar knie treedt vol zelfvertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. De belangrijkste drijfveer van Herzog Medical is om...

5 TIPS om je hardloop-drive vast te houden!

Je wilskracht kun je trainen! Wil je weten hoe?Is jouw zelfdiscipline momenteel ook ver te zoeken? De gesloten sportscholen en het werken in je eigen ‘thuis kantoor’, met de koelkast binnen handbereik, hebben niet bepaald bijgedragen aan een fit summer body. Heb jij...

Hoe herstel je sneller na je training?

Sport jij intensief en wil je altijd uitgerust aan je volgende training kunnen beginnen? Misschien bereid je je voor op een marathon, wil je een triatlon voltooien of ga je deze zomer met de fiets kilometers vreten in de Alpen… Zo’n sportvoorbereiding vergt veel van...

ONDERZOEK | Herzog PRO Compressiekousen: bewezen effectief

Een grootschalig onderzoek naar Herzog kousen biedt opvallende resultaten Een grootschalig onderzoek naar Herzog kousen biedt opvallende resultaten Een grootschalig onderzoek onder bijna 800 gebruikers bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Het...

Dé sportiefste vaderdag cadeaus!

 Zondag 21 juni is het weer zover, vaderdag! Is jouw vader sportief? Heb je nog geen cadeautje in huis of geef je elk jaar weer hetzelfde? Dan is dit je kans om daar verandering in te brengen. Wij hebben namelijk een aantal passende cadeaus samengesteld voor de...

4 tips om hardloopblessures te voorkomen

Hoe kun je hardloopblessures voorkomen?Heb jij ook je hardloopschoenen weer uit het stof gehaald? Door de gesloten sportscholen is Nederland massaal aan het hardlopen geslagen. Misschien ben jij wel regelmatig aan het joggen en heb je zelfs een nieuw paar loopschoenen...

Harald Herzog over compressie in de sport

In gesprek met Harald Herzog, de grondlegger van compressiekousen in de sportwereldCompressiekousen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hardloopwereld. Dit komt niet alleen omdat sportcompressiekousen tegenwoordig in allerlei kleuren matchend met je...

Nooit meer vermoeide benen met de Active Wandelkous

Heb jij na het wandelen vaak zware benen of vermoeide voeten? Wandelaars krijgen vaak te maken met opgezette voeten, stramme benen of dikke enkels. Dit kan het plezier in het wandelen behoorlijk in de weg staan. Wanneer je deze ongemakken wil voorkomen kunnen Herzog...

De medische toepassing van de Herzog kousen

Een bijdrage van Harald Herzog, oprichter en directeur van Herzog MedicalIk ontvang regelmatig vragen over het gebruik van onze kousen door hardlopers over de blessurepreventieve werking. Hoe helpen onze kousen bijvoorbeeld om spierpijn, kramp in de kuiten, zweepslag,...

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op!

Proud Sponsor of

Jorien ter Mors

Recovery Partner of

Recovery Partner of Atletiekunie

Proud Sponsor of

Nevobo logo

Proud Sponsor of

NKBV-logo

Proud Sponsor of

KNKV Partner logo

Proud Sponsor of

CCC Liv Logo

Proud Sponsor of

Alpecin Fenix

Proud Sponsor of

Pieter Heemeryck
previous arrow
next arrow
Slider