Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen over het bestellen en leveren van producten via deze webshop.

Welke betalingsmethoden zijn er mogelijk?
Voor de betalingsmethode kun je kiezen uit: overboeking, iDEAL, PayPal en Creditcard.

Wat zijn de verzendkosten?
Binnen Nederland zijn de verzendkosten €5,95 incl BTW. De verzendkosten naar adressen buiten Nederland worden automatisch berekend in het bestelproces. Voor bestellingen boven €100,- worden geen verzendkosten gerekend binnen Nederland en België.

Hoe kan ik een bestelling annuleren of wijzigen?
Mocht je een vergissing hebben gemaakt in je bestelling, dan is het vaak nog mogelijk om de bestelling te annuleren of te wijzigen. Dit dien je voor 13:00 uur aan te geven op de dag dat de bestelling is geplaatst en mits de bestelling nog niet is verstuurd. Wij raden je aan om telefonisch te annuleren, zodat er sneller gehandeld kan worden.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Herzog Medical streeft ernaar om bestellingen binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling te versturen. Meestal ligt het product dan de volgende werkdag al op jouw deurmat. Omdat wij afhankelijk zijn van vervoerders kunnen wij echter geen garanties geven op levertijden.

Hoe kan ik een product ruilen of retourneren?
Toch niet wat u verwacht had? Het is mogelijk om de producten binnen 14 dagen na aankoop te ruilen of retourneren. Neem contact op met de klantenservice om een product te ruilen. De goederen dienen ongedragen en in de originele verpakking teruggestuurd te worden.

Wat is de levensduur van Herzog Compressiekousen en -tubes?
Bij juist gebruik en onderhoud behouden de Herzog Compressiekousen en -tubes ongeveer zes maanden lang hun optimale werking. De garantietermijn beperkt zich ook tot deze periode. Onze blogpost Hoe lang blijven de Herzog PRO kousen optimaal functioneren? gaat hier uitgebreidt op in.

Helpen de enkelsokken ook bij hielspoor?
Ja, hielspoorklachten ontstaan vaak door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. Bij deze problemen is het van belang dat men de peesplaat ontlast. De enkelsok, een ‘allround sportsok’ voorkomt irritatie van de peesplaat onder de voet en houdt de voetboog op spanning. Ook geeft de enkelsok een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn waardoor de natuurlijke welving van de voetzool in stand gehouden wordt.

Waar kan ik de maat zien van de Herzog Compressiekousen en -tubes?
Je kunt dit terugvinden door aan de binnenzijde de streepjes te tellen. 1 is kort, 2 is lang en 3 is extra lang.
Aan de achterzijde, net onder de ‘H’ zie je Romeinse cijfers in de sok geweeft staan. Deze staan voor de maten 1 t/m 6.

Wat betekent de melding ‘in nabestelling’ in de webshop?
Herzog Medical streeft ernaar om bestellingen binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling te versturen. Wanneer er bij jouw product in de webshop ‘in nabestelling‘ staat, geeft dat aan dat de levertijd wat langer duurt dan gewoonlijk. Wanneer de levering langer dan een week duurt, zullen we je even op de hoogte brengen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!