Retourneren

RETOURNEREN

Ben je niet tevreden met je ontvangen Herzog Medical producten dan kun je deze zonder opgave van reden met bijgeleverde pakbon binnen 14 dagen na ontvangst retourneren in de originele verpakking. Graag ontvangen wij van te voren een aanmelding van de retourzending via info@herzogmedical.com.

De kosten voor retour zijn voor eigen rekening. Het is in de regel namelijk niet verplicht om sokken die gepast of gedragen zijn retour te nemen i.v.m. hygiënische redenen (art. 6:230p BW). Deze kunnen wij niet opnieuw aanbieden. Echter begrijpen wij dat je de Herzog Medical kousen liever eerst even wilt passen en/of proberen voordat je overgaat tot de aankoop. Dit is natuurlijk lastig met online winkelen en daarom bieden wij ook graag de mogelijkheid tot retourneren aan, alleen zijn de retourkosten wel voor eigen rekening.

RUILEN VOOR EEN ANDERE MAAT/KLEUR/PRODUCT?

Stuur je aankoop retour en plaats een nieuwe bestelling in onze webshop voor het vervangende artikel. Deze dien je opnieuw af te rekenen met de door jou gewenste betaalmethode.

RETOURADRES

Herzog Medical B.V.
t.a.v. Afdeling retouren
Tolboomweg 14
3784 XC Terschuur

HOELANG DUURT HET VOORDAT MIJN GELD WORDT TERUG GESTORT?

Zodra je retourzending in goede orde is ontvangen, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op jouw rekening. Je ontvangt automatisch een bericht ter bevestiging van de terugbetaling.

MET WIE MOET IK CONTACT OPNEMEN ALS IK VRAGEN HEB OVER HET RETOURBELEID?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u bellen op 0342 745 041 of stuur ons een e-mail: info@herzogmedical.com