RUSTELOZE BENEN

Als je last hebt van rusteloze benen heb je de neiging om voortdurend je benen te willen bewegen. Het is onbedwingbaar en in rust gaat deze vervelende kriebeling in je onderbenen niet weg. Vaak doet dit gevoel zich voor na lang zitten, voordat je gaat slapen of zelfs tijdens het slapen.

Compressiekousen kunnen een nuttige bijdrage leveren om de klachten van onrustige benen te verminderen. De Herzog Support Compressiekousen zijn hier het meest voor geschikt.

RUSTELOZE BENEN

Last van rusteloze benen? De Herzog Support Compressiekousen kunnen een nuttige bijdrage leveren om de klachten van het Restless Legs Syndroom te verminderen.

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous grijs

Support Compressiekous Grijs

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Herzog Support compressiekous blauw

Support Compressiekous Blauw

44,95

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Wat houden rusteloze benen in?

Rusteloze benen, ook wel het Restless Legs Syndroom (RSL) genoemd, heb je als je regelmatig de neiging hebt om je benen te bewegen. Zoals na lang zitten, voordat je gaat slapen of zelfs tijdens het slapen. Het gevoel is erg vervelend maar niet zorgelijk. Rusteloze benen zijn vaak erfelijk bepaald. Oorzaken kunnen weinig beweging zijn, net als overgewicht, roken en alcoholconsumptie. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

Het behandelen van rusteloze benen

Er is nog niet veel bekend over onrustige benen. De adviezen zijn natuurlijk voor de hand liggend als je je herkent als roker of regelmatige drinker. Een aanrader is in ieder geval regelmatig bewegen waardoor de kuitspierpompwerking aangezet wordt. Om de klachten van rusteloze benen te minderen worden vaak medicijnen ingezet. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Er zijn ook aanwijzingen dat compressiekousen een nuttige bijdrage kunnen leveren om de klachten van rusteloze benen te verminderen. De Herzog Support Compressiekousen zijn hier het meest voor geschikt. Dit zijn kousen met een iets mindere compressie dan de Herzog PRO kousen. Het voordeel is dat je deze kousen ook mag dragen tijdens het slapen, dus wanneer je in horizontale positie bent. De PRO kousen leveren dan wellicht te veel compressie.

De werking van de kuitspierpomp 

Om onrustige benen te verminderen, is het een aanrader om de kuitspierpomp in beweging te houden. Bloedvaten kunnen hun werk alleen goed blijven doen wanneer ze door de spieren in de benen – zoals bij het lopen – regelmatig ritmisch worden leeggedrukt. Dit noemen we de werking van de kuitspierpomp. Zo zal het bloed op een efficiënte manier worden afgevoerd in de richting van het hart. Blijft beweging uit en krijgen de aderen geen of weinig hulp van de regelmatig samentrekkende beenspieren, dan krijgen ze het moeilijk. De afvalstoffen die zich in het aderlijk bloed bevinden worden dan onvoldoende afgevoerd.

Ontdek de verschillen tussen de Pro Compressiekousen en de Support Compressiekousen op deze pagina.

 

Vrouw leest krant in restaurant. Ze draagt de blauwe supportkousen.
Vrouw leest krant aan een tafel in een restaurant. Ze draagt de blauwe supportkousen van Herzog.

Prevent. Perform. Recover.