Wandelen

Haal meer uit je wandeling met de Herzog Support Compressiekousen en de PRO Sport Compressie enkelsokken.
Voorkom vermoeide benen en voeten. Door 3 opmeetpunten een perfecte fit gegarandeerd!

Bestel hier

Vraag een wandelaar waar hij wel eens last van heeft en hij noemt al snel zware of vermoeide benen. Veel outdoor liefhebbers ervaren regelmatig stramme of gloeiende kuiten. Deze ongemakken kunnen het plezier in wandelen behoorlijk in de weg staan. Je kunt natuurlijk de benen hoog leggen of na afloop van de wandeltocht een masseur bezoeken. Door het dragen van de Herzog Support Compressiekousen voorkom je deze klachten en blijft wandelen leuk!

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

compressie

Herstel na inspanning
Tijdens langdurige inspanning, bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse, wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Tijdens de Vierdaagse is dit bij veel wandelaars op de derde en vierde dag heel duidelijk zichtbaar. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

Wandelen blijft leuk dankzij de Herzog Support Compressiekousen

Support Compressiekousen en de Compressie Enkelsok voor wandelen
Met name de Support Compressiekousen en de Compressie Enkelsok zijn uitermate geschikt voor het wandelen. De enkelsok geeft ondersteuning aan de voetboog en ontlast de peesplaat. Door het zachte voetbed en de vocht afvoerende eigenschappen zijn beide producten een hulpmiddel om sneller te herstellen en bekende wandelblessures te voorkomen.

De werking van de kous
De Herzog Support Compressiekous levert een gedoseerde druk die vanaf de enkel tot de knie afloopt. Dit stimuleert de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart, waardoor de afvalstoffen van het verbrandingsproces beter worden afgevoerd. Bovendien wordt het herstel extra bevorderd door de kousen tot geruime tijd na de wandeling aan te houden.

Jorien ter Mors
Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous grijs

Support Compressiekous Grijs

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Herzog Support compressiekous blauw

Support Compressiekous Blauw

44,95

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Ik heb een aantal fanatieke golfers, wandelaars en hardlopers zonder blessures laten kennismaken met de sokken. Door het dragen van de sokken gaf men aan dat zowel tijdens het dagelijks leven als gedurende inspanning, de voeten veel minder vermoeid en dik werden. De feedback die ik terugkreeg, was dat de sokken prettig aanvoelen aan de voet en onder het voetgewelf duidelijk meer steun geven ten opzichte van reguliere sokken.

Academas

Praktijk fysiotherapie Leusden

Ik heb nu enige tijd met de sokken gelopen. Ze bevallen prima want de peesplaat onder de voet wordt duidelijk rustiger. Dus dit is zeker een zinvolle aanvulling op de huidige behandeling van plantaire fascia klachten en hielspoor. Verder valt het me op dat het plantaire vet capiton onder de hiel (vetkussentje onder het hielbot) lekker bij elkaar wordt gehouden waardoor de natuurlijke schokdemping weer wat beter wordt. Ik kreeg duidelijk verlichting van pijn bij het wat langer wandelen in mijn peesplaat.

Jolanda Rosien

Praktijk podotherapie in Assen

Ik maak niet vlug reclame maar dit zijn echt super sokken. Niet dat je er harder door gaat rennen…nee dat niet maar sinds ik ze draag heb ik geen last meer van mijn hielspoor. Iets waar ik ruim drie jaar last van heb gehad. Mijn loopplezier is weer helemaal terug en….per saldo loop je dus dan ook weer sneller!!

Cor Lambregts

Oud marathon kampioen

Ik heb de sokken uitgeprobeerd tijdens een korte wandelvakantie in de Eifel. In twee dagen heb ik er 55 km mee gewandeld. Tijdens en na de eerste dag geen spoortje van voetproblemen. Na de tweede dag wel enigszins vermoeide voeten. Maar daar waren de sokken niet debet aan. Sterker nog: zonder de sokken zou het naar mijn overtuiging erger geweest zijn. Heb mezelf, als niet al te ervaren wandelaar wat geforceerd.

Huub ter Hart

Gepensioneerde wandelaar

Go for it!