Werken in de zorg

Heb jij tijdens of na het werk vaak last van zware benen of vermoeide voeten? Met Herzog PRO Sport Compressiekousen ga je elke dag met frisse benen naar het werk.

Bestel hier

Lange dagen, waarbij je constant moet staan en lopen vragen veel van het lichaam. Waarschijnlijk herken je het wel…aan het einde van je werkdag heb je vermoeide benen, branderige voeten of je houdt wellicht zelfs wat vocht vast rond je enkels. Met Herzog PRO Sport Compressiekousen voorkom je deze ongemakken.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Zware benen zijn een teken dat de terugstroom van het aderlijk bloed richting hart niet optimaal verloopt. Zowel bij intensieve sportbeoefening als bij langdurig staan, kan er een teveel aan vocht in de tussencelruimte ontstaan. Topsporters zoals Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten en Jorien ter Mors kiezen bewust voor Herzog compressiekousen om hun bloedcirculatie te bevorderen.

Waarom heb ik als zorgverlener baat bij Herzog PRO Sport Compressiekousen?

Het algehele doel bij TEK (Therapeutische Elastische Kousen) is de bevordering van de veneuze en lymfatische terugstroom vanuit de benen terug richting het hart. Tijdens langdurig staan is er geen kuitspierpompwerking en is de afvoer van het veneuze bloed met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces verre van optimaal. Herzog kousen stimuleren de bloedcirculatie. Naast het tegengaan van vermoeide benen kunnen ze ook perfect worden ingezet bij het voorkomen van spataderen.

Bovendien dienen de kousen een drukprofiel te hebben van zo’n 30mmHg op de enkel naar plus minus 23 mmHg onder de knie. Immers, de hydrostatische druk op enkelniveau is al ruim 100mmHg. Er moet dus iets tegenovergesteld worden. Een goedbedoelde drogisterij kous of een licht antitrombose kous is voor dat doel echt onvoldoende.

Waarom kies ik dan specifiek voor Herzog PRO Sport Compressiekousen?

Wat maakt Herzog kousen uniek? Voor een optimale compressiewerking is het van groot belang dat compressiekousen op jouw individuele beenmaten zijn afgestemd! Immers: iedereen heeft andere kuitcontouren. Herzog Medical heeft daarom een uniek maatsysteem en een assortiment dat uit maar liefst 54 confectiematen bestaat.

Herzog sportcompressiekousen dragen effectief bij aan het voorkomen van onderbeenklachten, zo krijg ik terug gekoppeld van patiënten en sporters.
Prof. dr. F.J.G. Backx. Sportarts - Sportgeneeskunde, UMC Utrecht

Herzog steunt de Nederlandse zorg

Werken in de zorg is topsport. Zeker in deze hectische Corona-tijden. Herzog heeft begin januari 2021 met Diederik Gommers om tafel gezeten om te kijken hoe wij de IC’s in Nederland maximaal kunnen ondersteunen. Benieuwd wat wij voor onze zorg-toppers gaat betekenen? Check snel onze blog!

PRO Compressiekous Roze – €54,95

PRO Compressiekous Zwart – €54,95

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Go for it!