Medische kousen

Bij medische compressiekousen denkt men al gauw aan huidkleurige steunkousen. Herzog Medical brengt daar verandering in. Doordat de PRO Compressiekousen vanuit een TEK kous zijn ontwikkelt vallen ze in drukklasse 2/3 en zijn deze vrolijk gekleurde kousen ook geschikt voor medisch gebruik.

Bestel hier

Voorkom vermoeide & zware benen, verlicht de symptomen van aandoeningen in de benen en voel je weer fit & vitaal. Dankzij onze compressiekousen verbetert jouw bloedcirculatie. 

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Werkenindezorg_Herzog

Wat zijn Steunkousen of Therapeutische Elastische Kousen (TEK)?

Allereerst een korte inleiding in de wereld van de steunkous, officieel TEK, maar laten we voor het gemak maar houden bij steunkousen. Deze kousen worden op receptuur verstrekt via de bandagist en moeten aan strenge voorwaarden voldoen:

  • Voorwaarde 1: Er moet sprake zijn van drukverloop van distaal naar proximaal. Dit is de medische term voor: verder weg van het hart en weer naar het hart toe.
  • Voorwaarde 2: De kous moet heel nauwkeurig de beencontour volgen.
  • Voorwaarde 3: Steunkousen moeten altijd passen binnen een bepaalde compressieklasse. Zo niet, dan mogen het geen compressiekousen worden genoemd.

De Herzog PRO Compressiekousen worden vervaardigd op dezelfde machines als op machines waarop steunkousen worden gebreid. De kousen leveren 30 mmHg op de enkel naar 23 mmHg onder de knie. Er bestaan 4 compressieklassen die afhankelijk van het medische beeld worden ingezet. De hoeveelheid compressie van de Herzog PRO compressiekousen valt in het hoge deel van drukklasse 2, zelfs op de grens van drukklasse 3.

PRO Compressiekousen Oranje

54,95

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

PRO Compressiekousen Roze

54,95

PRO Compressiekousen Blauw

54,95

Herzog Support compressiekous zwart

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressiekousen Roze

54,95

Voor welke medische klachten kun je Herzog PRO Compressiekousen gebruiken?

De compressiekousen van Herzog zijn geschikt voor verschillende medische klachten en blessures. Denk aan:

Raadpleeg altijd je huisarts bij medische klachten voor het juiste behandelplan.

Herstellen op de bank met herzog medical

Go for it!