Spataderen

Herzog PRO Sport Compressiekousen zijn ideaal bij de behandeling van spataderen. Ze zijn tevens een belangrijk hulpmiddel om te voorkomen dat spataderen verergeren. Met het moderne design en het hoge draagcomfort hoef je je met Herzog kousen zeker geen patiënt te voelen.

PRO Compressiekous – €54,95

PRO Compressiekous Oranje

44,95

PRO Compressiekous Zwart

44,95

PRO Compressiekous Roze

44,95

PRO Compressiekous Blauw

44,95

Hoe ontstaan spataderen?

Spataderen zijn verwijde aders die zich net onder het huidoppervlak bevinden, vaak in het been. Wanneer je spataderen hebt kun je daar niets aan doen. Elke ader heeft een soort ‘klepjes’ die ervoor zorgen dat het bloed maar één richting op kan: richting het hart. Spataderen ontstaan wanneer deze klepjes niet meer helemaal goed sluiten. Spataderen zijn verwijde aders die zich net onder het huidoppervlak bevinden, vaak in het been. Vaak zien ze er blauw en kronkelig uit. Wanneer je spataderen hebt, betekent het in feite alleen dat de vaatwand van jouw aderen minder stevig ontwikkeld is en minder weerstand heeft dan wenselijk is. Het gevolg van de aderlijke klepjes die niet helemaal goed sluiten, is dat het bloed met afvalstoffen niet meer goed wordt afgevoerd richting het hart. Daardoor hoopt bloed zich plaatselijk op en ontstaan er verwijde bloedvaten.

Hoe kunnen Herzog compressiekousen helpen bij spataderen?

Herzog compressiekousen zijn belangrijk wanneer je wil voorkomen dat spataderen erger worden. Herzog kousen bieden druk van buitenaf op het spierweefsel waardoor de vaten van buitenaf steun krijgen en de klepjes weer volledig kunnen openen en sluiten. Herzog kousen zijn zowel geschikt bij de behandeling, als bij het voorkomen van spataderen. Het zijn namelijk steunkousen maar dan specifiek ontwikkeld voor sporters: ze zijn slijtvaster, ademen beter en zijn gebreid met hoogwaardige microvezels. Herzog kousen hebben een officieel medisch certificaat (MDR keurmerk) en zitten, net als steunkousen, in drukklasse 2. Door het sportieve design en het hoge draagcomfort hoef je je bij vaatproblematiek zeker geen patiënt te voelen.

Meer weten?

Bekijk dan onze blogpost Spataderen tegengaan met Herzog PRO Sport Compressiekousen eens. Hier gaan we nog dieper in op de voordelen van Herzog PRO Compressiekousen bij spataderen.

Prevent. Perform. Recover.