Volleybal

Doordat je tijdens het springen wel tot drie keer je eigen lichaamsgewicht opvangt, liggen blessures op de loer. Veel volleyballers krijgen te maken met scheenbeenblessures, stijve achillespezen of pijntjes aan de kuit. Herzog PRO Sport Compressiekousen zijn perfect bij het voorkomen of verminderen van deze typische volleybalblessures. 

Bestel hier

Misschien herken je het wel… Je hebt tijdens je trainingen al een tijdje een zeurend pijntje bij je scheenbeen. Bij dit soort klachten moet je alert zijn. Veel volleyballers krijgen te maken met een scheenbeenvliesontsteking (shinsplints): door het vele springen raakt het vlies rondom de schenen ontstoken. Ook komen achillespees- of kuitblessures bij volleyballers vaak voor.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Robin de Kruijf

Voorkom volleybalblessures met Herzog Sport Compressiekousen

Herzog PRO Sport Compressiekousen zorgen ervoor dat je kuiten compact worden gehouden. Door de compressie ontstaan er minder laterale bewegingen van de kuitspier waardoor er minder trekkracht wordt uitgeoefend op het vlies rond het scheenbeen. De schokbelasting wordt geminimaliseerd waardoor spier- en peesschade wordt tegengegaan. Bovendien bevorderen Herzog kousen de bloedcirculatie. Het bloed met afvalstoffen wordt sneller afgevoerd waardoor je na een intensieve training of wedstrijd sneller herstelt!

Top volleybalster aan het woord
Topsporters weten als geen ander hoe het is om constant te balanceren op het randje van maximale belasting. Veel speelsters uit het nationale team dragen de Herzog PRO compressiekousen preventief. Robin de Kruijf, middenaanvaller in team NL, speelt niet meer zonder Herzog kousen.

“Mijn kuiten waren altijd mijn zwakke plek. Vanaf het moment dat ik Herzog kousen draag voelen mijn kuiten niet meer hard en gespannen na een training of wedstrijd waar ik veel moet springen. Ik zou echt niet meer zonder kunnen.”

Robin de Kruijf - Team NL, speelster Imoco Volley Conegliano

RECOVERY PARTNER VAN

Wij zijn enorm trots dat wij als partner een bijdrage kunnen leveren aan de performance en het herstel van onderstaande teams en atleten

Go for it!