Trailrunning

Haal meer uit je run met de Herzog PRO Sport Compressiekousen en Tubes.
Voorkom vermoeide benen en herstel aanzienlijk sneller na een trailrun. Door 6 opmeetpunten een perfecte fit gegarandeerd!
Bestel hier
Trailrunning is een opkomende variant binnen het hardlopen waarbij de route veelal door de ongerepte natuur gaat. Deze vorm van hardlopen is extra belastend omdat ieder type bodemgesteldheid in principe kan voorkomen, van mooie wandel- en bospaden tot single tracks met een stenige ondergrond. Vaak moeten ook aanzienlijke hoogteverschillen worden overwonnen. Om het risico van kuitklachten en shinsplints te verkleinen en het herstel te bevorderen worden steeds meer Compressiekousen en tubes gedragen.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Herzog Medical Trailrunning Barbara Kerkhof

Bij Trailrunning komen meer hoogtemeters kijken. Het is dan ook niet ongewoon om de compressiekous na afloop aan te houden. Hierdoor verandert de sok van trainings- naar recoverysock. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de benen sneller herstellen.

Herzog Sport Compressiekousen
Door het dragen van Herzog Sport Compressiekousen tijdens het trailrunnen steun en stimuleer je je kuitspieren. Het speciale drukverloop van de kous zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en ervaar jij minder spierpijn. Ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies.

PRO Compressiekousen Blauw

 

54,95

PRO Compressiekousen Oranje

 

95,00

PRO Compressietubes – Bundel

79,95

PRO Compressietubes Roze

 

44,95

Herzog Support compressiekous zwart

PRO Compressiekousen – Bundel

95,00

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes – Bundel

79,95

Sneller herstellen
Na een fikse training uitpuffen op de bank? Houd je Herzog kousen aan en profiteer van de herstel bevorderende eigenschappen van de kous. Door de kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Veel topsporters en recreanten willen niet meer zonder
Wij weten als geen ander dat elke sporter anders is. Wij streven daarom naar de ‘perfect fit’.  Door ons geavanceerde opmeetsysteem is de compressie exact op jouw benen afgestemd! Mathieu van der Poel, Estavana Polman en alle Team DSM-firmenich PostNL renners zweren bij Herzog. Ook jij kunt nog meer uit je sportprestaties halen met de compressietechnologie van Herzog!

Herzog Medical Trailrunning Close up Barbara Kerkhof

‘Bij het trailen trek ik ze altijd aan omdat het schokbelasting opvangt. Voor mij werkt het kousmodel met voet het beste. Deze houd ik ook nog aan ná de inspanning ter bevordering van de doorbloeding, waardoor ik sneller herstel. Belangrijk om te weten: de tubes, zonder voet, moet je na je training of wedstrijd uittrekken. De kousen met voet niet. Die leveren ook na de inspanning nog een bijdrage om het herstel te helpen versnellen.’

‘Mijn naam is Hans Dickhout, 40 jaar geleden begonnen met hardlopen. Time flies! Lopen in de bergen is voor mij het samenkomen van twee werelden: de voorliefde voor de bergsport in combinatie met mijn passie voor duursport. Ik gebruik de kousen van Herzog nu een jaar of 4.
Ik heb last van spataderen en regelmatig kreeg ik tijdens het lopen ook kramp.’
Hans Dickhout

Trailrunner

Go for it!