Support Compressiekous Zwart

44,95

- Medium compressie level
- Perfect fit dankzij 3 opmeetpunten
- Ideaal voor dagelijks gebruik
- Houdt je benen fris

Gratis verzending bij bestellingen vanaf 20,00

Herzog Support Compressiekousen
De Support kousen bieden 23-28 mmHG compressie. Ze zijn ideaal voor de wat lichtere trainingsdagen, zoals bij het wandelen of joggen. De Support kousen zijn perfect voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld tijdens lange (staande of zittende) werkdagen of bij het reizen.

De Herzog Support compressiekous:
– Voorkomt spierpijn en blessures
– Houdt je benen fris tijdens lange (werk)dagen
– Zorgt voor minder vermoeide benen na je training
– Is super comfortabel door het gepolsterde voetbed

Materiaal en wasvoorschriften

✔ Gebreid met hoogwaardige microvezels
✔ Voetbed met polstering
✔ 75% Nylon, 25% Lycra
✔ Wassen op max 40ºC, zonder wasverzachter
✔ Niet geschikt voor de droger

Support vs. PRO

Zowel de Herzog PRO, als de Herzog Support kous hebben een afnemende drukverloop van de enkel naar de knie en zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De technische aspecten en medische achtergrond van de PRO serie zijn dan ook verwerkt in de Support kous. Benieuwd waar het verschil zit?

> Lees meer

Maatvoering

De maatvoering van de PRO compressiekous wordt bepaald aan de hand van 5 opmeetpunten en de schoenmaat. Dit maakt de PRO kous een echte maatkous. De maatvoering van de Support kous wordt bepaald aan de hand van 2 opmeetpunten en de schoenmaat. Het kan voorkomen dat de maatapp een confectiemaat aanraadt, waarbij de schoenmaat iets afwijkt van jouw gebruikelijke schoenmaat. Dit komt doordat de maatapp rekening houdt met het ideale compressieverloop op kuit- en enkelniveau. Bij eventuele twijfels of vragen over de voor jou meest geschikte confectiemaat, kun je altijd contact met ons opnemen.

Wanneer draag je de Support kousen?

Sporten
De Support kous is ideaal voor trainingsdagen waarbij de trainingsintensiteit net wat lager ligt. Denk aan een rondje joggen, wandelen, hiken of een mountainbikerit. Voor de hardloper die een rustige duurloop doet, waarbij de schokbelasting automatische lager ligt dan bij een training op hogere snelheid, biedt de Support kous meer dan voldoende compressie.

Dagelijks
Ook wanneer je lang staat, reist of aan je bureaustoel zit, is de Support kous ideaal. Heb jij aan het einde van een lange dag wel eens de afdruk van je sok in je been? Dat betekent dat je bloedcirculatie die dag niet optimaal was. Met de Support kous stimuleer je je bloedcirculatie en ga je elke dag met frisse benen op pad!

Herzog Medical Pro Socks

Uniek maatsysteem

Bij Herzog weten ze dat ieder mens unieke kuitcontouren heeft. Een ideaal compressieverloop kun je nooit garanderen op basis van alleen een schoenmaat of kuitomvang. Daarom werkt Herzog met een maatsysteem waarbij het been op verschillende punten wordt opgemeten.

Werking

De Herzog Support kous is allround inzetbaar. De kous ondersteunt de bloedcirculatie en de veneuze terugvloed richting het hart. Hierdoor vindt een optimale afvoer van melkzuur en koolzuurgas plaats. De Support kous biedt jou extra ondersteuning tijdens het sporten, wandelen, reizen en langdurig staan.

Compressie details

• Drukklasse 2
• 23-28 mmHG compressie
• Gedoseerde compressie
• Compressiekousen met afnemend drukverloop vanaf enkel tot de knie
• Anatomische pasvorm met een linker- en rechtervoet

Ik draag mijn Support kousen elke dag. Op de piste, tijdens lange autoritten en na afloop van mijn training. Het is een kous met een fijn compressieverloop en een heerlijk voetbed. En het fijnste: ik ervaar nooit meer het gevoel van ‘zware benen’ wanneer ik mijn skischoenen uittrek!

Elle Base – Professionele alpine skiester