Kamp jij met een achillespeesblessure? Lijkt jouw pees een eigen wil te hebben en word je er moedeloos van? Een blessure aan de achillespees is vervelend. Veel sporters raken naar verloop van tijd ongeduldig. Logisch…het is als fanatiekeling moeilijk om rust te houden. Bovendien is rust niet altijd de oplossing om van een achillespeesklacht af te komen. Hoe ga je om met een achillespeesblessure? Kunnen Herzog Compressiekousen net die extra steun bieden jij nodig hebt bij het herstel van jouw pijnlijke achillespees?

PREVENT
PERFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Pijnlijke achillespees? Luister naar de eerste signalen!

Achillespeesblessures kunnen zich geleidelijk aan ontwikkelen tot een chronische pijnklacht. Dit komt doordat peesweefsel relatief traag herstelt. In veel gevallen ontstaan achillespeesklachten vanuit de kuitspieren. Misschien herken je het wel… Na afloop van een zware training ervaar je steeds vaker stramme kuiten en/of spierpijn. Stijve kuiten worden vaak veroorzaakt door lokale spierspanning en zijn een eerste teken dat je kuiten wel wat extra support kunnen gebruiken.

Veel sporters en met name hardlopers krijgen vroeg of laat te maken met pijn in de achillespees. Vaak ontstaat een achillespeesblessure door overbelasting. Er zijn verschillende factoren die achillespeesklachten kunnen veroorzaken:

  • Overbelasting door het te snel opvoeren van de trainingsintensiteit. Veel hardlopers zijn vaak te fanatiek in het uitbouwen van hun trainingskilometers.
  • Het langdurig of eentonig belasten van je pezen. Hierdoor kan de kwaliteit en -elasticiteit van je achillespees afnemen waardoor er uiteindelijk weefselschade optreedt.
  • Overpronatie, zwakke kuitspieren of het dragen van verkeerde sportschoenen. Door te trainen op schoenen die niet passen bij jouw voettype en trainingsbelasting, kan de belasting op je achillespees te groot worden.

“Ik kampte maanden met een hardnekkige achillespeesklacht. Ik heb uiteindelijk Herzog kousen laten aanmeten en na 3 weken namen de klachten geleidelijk af.”

Wat doen Herzog Compressiekousen?

Door het dragen van Herzog PRO Sport Compressiekousen tijdens het sporten steun en stimuleer je je kuitspieren. Als je hardloopt, vang je bij elke paslanding wel tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Hierdoor is de belasting op je achillespezen erg hoog. Herzog Compressiekousen hebben een afnemend drukprofiel vanaf de enkel tot aan de knie waardoor de kuitspier heel ‘compact’ wordt gehouden. Dit speciale drukverloop zorgt ervoor dat jouw kuit bij elke paslanding minder heen en weer beweegt en de schokbelasting op jouw onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor wordt er minder aan je achillespezen getrokken en ontstaat er bovendien minder spierschade. Daarnaast stimuleren Herzog compressiekousen de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Je zult dus ook aanzienlijk minder spierpijn ervaren.

Wetenschappelijk bewezen

Herzog Medical is voortdurend in gesprek met (para)medici en brei-ingenieurs. Wist je dat onze kousen de enige compressiekousen zijn waarvan de werking wetenschappelijk aangetoond is? Daarnaast werken wij vanuit de filosofie dat iedere sporter uniek is. Elke sporter heeft immers andere kuitcontouren. Herzog Medical heeft daarom met een innovatief maatsysteem waarbij het been op 6 punten wordt opgemeten. Zo ben jij als sporter altijd verzekerd van de perfecte pasvorm en het optimale compressieverloop!

De Herzog sportcompressiekousen dragen effectief bij het voorkomen van onderbeenklachten, zo krijg ik teruggekoppeld van veel topsporters.

Prof. dr. F.J.G. Backx.

Sportarts

Heb jij specifieke vragen m.b.t. jouw achillespeesblessure en de toepassing van Herzog PRO Sport Compressiekousen? Chroom je niet ons te contacten.