Herzog Compressiekousen: nu officieel beloond met uniek medisch keurmerk

Misschien is het je wel opgevallen… Vanaf mei pronken de woorden ‘Medical Compression Technology’ op onze verpakkingen. Dit is niet zomaar een loze kreet maar de vermelding van iets groots! Herzog compressiekousen voldoen namelijk aan het unieke MDR (Medical Device Regulation) keurmerk. Een bijzonder predicaat dat ons onderscheidt. Ben je benieuwd wat dit precies betekent?

PREVENT
PERFORM
RECOVER

LIKE A PRO

compressie

Compressie is niet zomaar compressie

Compressiekousen zie je tegenwoordig overal: in felle kleurtjes en mooie designs… Er zijn tal van aanbieders want het mag duidelijk zijn: compressie is hot! Helaas gaat het in veel gevallen om kousen die marketingtechnisch aanslaan maar waarvan het werkingsprincipe geen enkele fundering kent. In tegenstelling tot veel compressieaanbieders, is Herzog Medical al sinds 2001 in samenspraak met breimeesters, (para)medici, wetenschappers en (top)sporters. Onze doorontwikkelingen zijn altijd voortgekomen uit wetenschappelijke studies. Juist daarom zijn wij reuzetrots dat wij nu het officiële MDR-label mogen uitdragen.

Wat houdt MDR eigenlijk in?

MDR staat voor ‘Medical Device Regulation. Wanneer je MDR producten verkoopt, heb je een CE keurmerk en mag je als producent uitsluitend beweringen doen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. MDR producten zijn door de overheid grondig gekeurd en voldoen aan hele strenge eisen met betrekking tot uitspraken die je doet over je producten. Herzog Medical is de pionier op compressiegebied. Onze kousen zijn in 2001 ontwikkeld uit Therapeutische Elastische Kousen (TEK) en onze doorontwikkelingen zijn altijd gepaard gegaan met wetenschappelijke studies. Het grootschalige gebruikersonderzoek van Franke, T.P.C., Backx, F.J.G. (2021) dat onlangs is gepubliceerd in BMC Sports Science, Medicine and Rehabilitation bevestigt wat wij al ruim 20 jaar uitdragen.

Herzog Medical draagt met TROTS het MDR predicaat

Bij Herzog is elke sporter uniek

Naast de wetenschappelijke bewijsvoering maak je als compressieleverancier alleen aanspraak op het MDR-predicaat als je kousen een relatief hoge compressie leveren met een drukprofiel dat onafhankelijk van de beenvorm, lengte of omvang het perfecte drukniveau uitoefenen. Oftewel: het compressieverloop moet individueel zijn afgestemd op de sporter. Door ons geavanceerde maatsysteem met 5 opmeetpunten per been is dit het geval. Of je nu een ranke marathonloopster bent van 160cm met een lichaamsgewicht van 48kg of een basketbalspeler van 200cm en 100kg, onze kousen bieden voor beide atleten exact dezelfde hoogwaardige compressietherapie.

 Kortom, Herzog Medical is niet voor niets al jarenlang marktleider en wij zijn uniek met onze ‘Medical Compression Technology’. Het MDR- label is daarom een mooi ‘bewijsstuk’ dat wij als team met trots uitdragen.

Jorien ter Mors