Compression shorts that stay in place through any workout! 

Sporters die naar aanleiding van een explosieve beweging geschrokken naar hun hamstring, lies of bovenbeen grijpen… We zien het helaas maar al te vaak. Door fel aanzetten, sprinten, afremmen en andere bewegingen waarbij er veel kracht op het bovenbeen komt, ontstaan vaak hamstring- en liesblessures. Hoewel een uitgebreide warming-up en goede trainingsopbouw kunnen helpen om dergelijke blessures te voorkomen, is dit vaak niet voldoende. Herzog heeft daarom de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld.

Hamstring- en liesblessures

Misschien herken je het wel… Na de winterstop ben je extra gretig om weer te gaan trainen. Vol goede moed pak je je sportritme weer op, maar helaas…na een verkeerde beweging voel je een hevige pijn midden in je hamstring, net onder je bil of in je liesregio. Bij sprinten, abrupt afremmen, wenden en keren liggen hamstring-en liesblessures op de loer. Al helemaal na een rustperiode waarin je lichaam minder belastbaar is. De innovatieve Herzog Sport Compressiebroek wordt vaak ingezet bij de behandeling en het voorkomen van dit type blessures. De broek is ideaal voor voetballers, hockeyers en rugbyers. Tevens is de broek populair onder schaatsers, hardlopers en skiërs.

Compressie op maat

Wat doet zo’n compressiebroek precies? De Herzog PRO Sport Compression Short is gebreid van hoogwaardige microvezels en biedt hoge en afnemende compressie vanaf boven de knie (20 mmHg) tot de onderkant van de bil (13 mmHg). Dit specifieke compressieverloop verbetert de doorbloeding en de terugstroom van bloed met afvalstoffen in het bovenbeen. Hierdoor ervaar jij als sporter minder (snel) spiervermoeidheid en verklein je de kans op kramp. De juiste maat Herzog PRO Compressieshort wordt bepaald op basis van 3 meetpunten. Dit geeft een goed beeld van het profiel van je bovenbeen en zorgt ervoor dat de pasvorm van de broek precies is afgestemd op jouw beencontour. Via de Herzog maatapp kun je eenvoudig nagaan welke maat compressieshort bij jou past.

Herzog PRO Compression Shorts
Herzog PRO Compression Shorts

Minder kans op spierschade

Je bovenbeenspieren zijn relatief dikke en zware spieren. Deze spiermassa wordt tijdens jouw sportbeoefening fors heen en weer geschud. De Herzog PRO Sport Compression Shorts zorgt door de gedoseerde compressie voor het verminderen van deze schokbelasting. Er komen minder grote zijdelingse krachten vrij op je spiervezels en de kans op spierschade wordt hierdoor aanzienlijk verkleint. De spiermassa van je bovenbeen blijft compact, waardoor trekkrachten op pezen en aanhechtingen sterk gereduceerd worden. Bovendien wordt door de tegendruk in de liesregio de kans op liesblessures sterk vermindert.

Opstarten na je blessure

Ben je herstellende van een hamstring- of liesblessure? Voordat je weer gaat sporten in wedstrijdverband is het belangrijk dat je er klaar voor bent. Je moet vertrouwen hebben in je lichaam en ervoor zorgen dat je fit en sterk genoeg bent om jouw sport uit te kunnen oefenen. Natuurlijk hangt het herstel ook af van de ernst van je blessure. Wanneer je te maken hebt met een liesblessure, is het verstandig om je adductoren op te trainen. Deze spieren zijn vaak het meest aangedaan en kun je gemakkelijk sterker maken met bijvoorbeeld de ‘Copenhagen adduction’. Ook bij een hamstringblessure is het van belang dat je je spieren versterkt. De Nordic Curl oefening is perfect voor het versterken van je hamstring.

Topsporters zijn overtuigd

Het dragen van een Herzog PRO Sport Compressiebroek biedt vele voordelen voor het voorkomen en behandelen van blessures en pijnklachten aan je hamstring, lies en bovenbeen. De compressiebroek is een populair en waardevol hulpmiddel voor sporters die alles uit hun prestaties wil halen. Zo draagt Jorien ter Mors, drievoudig Olympisch schaatskampioene, de broek graag ter ondersteuning van haar krachttraining. Ook steeds meer spelers uit het Betaalde Voetbal geven aan baat te hebben bij het dragen van de Herzog Compression Shorts. De broek wordt dan ook aanbevolen door de medische staf van verschillende Betaalde Voetbal Organisaties.

“In mijn periode als fysiotherapeut bij NAC Breda heb ik veel spelers de PRO Compression Shorts van Herzog Medical aangeraden. Deze broeken worden zowel preventief als curatief gedragen. Binnen het voetbal is de incidentie van lies- en hamstringblessures hoog. Met de shorts van Herzog heb je als fysiotherapeut een extra middel om deze problematiek goed te managen.”

Paul Jongmans

Voormalig fysiotherapeut NAC BREDA

De PRO Sport Compression Shorts van Herzog zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren waardoor je bijna altijd een kleur vindt passend bij jou tenue, clubkleuren of sport outfit. Nagaan welke maat perfect bij jou past? Check het snel in onze maatapp.

Onze doeltreffers

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Rood

74,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Zwart

74,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Blauw

74,95

Herzog Support compressiekous grijs

Recovery Gun

175,00

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Blauw

74,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Sport Compression Shorts Zwart

74,95

De Compressieshorts van Herzog worden gebruikt by hockey