Je marathon- of wegwedstrijdvoorbereidingen verlopen uitstekend. Je weekomvang is meer dan ooit, je raakt in vorm en je kilometertijden bewijzen dat je er klaar voor bent. Heerlijk! Toch zijn dit ook de weken waarin je cruciale fouten kan maken… Bijvoorbeeld door het negeren van spierpijn of kleine pijntjes. Misschien herken je het wel: stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen. Kunnen compressiekousen net die extra steun bieden jij nodig hebt in je laatste trainingsweken?

PREVENT
PERFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Vrouw stretcht haar been

Voorkom blessures

Je lichaam krijgt in jouw marathon- of wegwedstrijdvoorbereiding extreem veel te verduren. Je hebt het vast wel eens gehoord… Bij elke landing tijdens het hardlopen vang je tot 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat je lichaam een beetje extra ‘support’ nodig heeft. De compressiekousen van Herzog kunnen hierin een uitkomst bieden. Herzog kousen zijn namelijk zo gebreid dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënt wordt opgevangen. Het speciale drukverloop van Herzog kousen- en tubes zorgt ervoor dat je minder kans hebt op blessures aan kuiten, scheenbenen en achillespezen. Daarnaast zorgen de kousen voor een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen in je spieren.

Wat maakt Herzog kousen uniek?

Bij Herzog begrijpen ze dat elke hardloper uniek is. Een ranke marathonloper met schoenmaat 42 heeft immers andere kuitcontouren dan een sprinter met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical heeft daarom een uniek opmeetsysteem waarbij de confectiemaat wordt bepaald op basis van 6 meetpunten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij er dus altijd van verzekerd dat de compressie op jouw benen is afgestemd! Topteams zoals de AtletiekUnie, Lidl-Trek en het KNKV kiezen daarom heel bewust voor Herzog.

Herstel sneller na je training

Kun je op zondagmiddag na die lange duurloop of intervaltraining vaak niet meer van de bank komen? Trek dan vooral je Herzog kousen aan geef je herstel een flinke boost. Door Herzog kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller, je ervaart minder spierpijn en je bent beter uitgerust voor je volgende training.

Het staat vast dat een marathon een extreme inspanning is en dat jouw lichaam daarbij wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Met de compressietechnologie van Herzog haal jij straks álles uit je marathon. Check hier jouw confectiemaat en sta straks topfit aan de start.

Twee hardlopers met Herzog kousen

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

PRO Compressietubes Blauw

 

44,95

PRO Compressiekousen – Bundel

95,00

PRO Compressietubes – Bundel

 

79,95

Herzog Support compressiekous zwart

PRO Compressiekousen Zwart

54,95

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressietubes Wit

44,95