Hardlopen

Haal meer uit je run met de Herzog PRO Sport Compressiekousen en Tubes.
Voorkom vermoeide benen en herstel aanzienlijk sneller na een run. Door 6 opmeetpunten een perfecte fit gegarandeerd!

Bestel hier

Iedereen kan hardlopen. Altijd en overal. Misschien herken je het wel… Om je fit te voelen ben je begonnen met wat rondjes door het plantsoen. Na afloop voel je je energiek en je raakt bovendien wat kilo’s kwijt. Langzaam raak je verslingerd aan het gevoel. De wind langs je wangen en brandende longen die je vertellen dat je je best hebt gedaan. Heerlijk!.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

compressie

Tot je langzaam last krijgt van wat kleine pijntjes tijdens het hardlopen… Stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen. Tijdens het hardlopen krijgen je onderbenen heel wat te verduren. Bij elke landing vang je namelijk tot drie keer je eigen lichaamsgewicht op. Je kunt je voorstellen dat een ongetraind lichaam moet wennen aan deze impact. Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat je lichaam een beetje extra hulp nodig heeft.

Herzog Sport Compressiekousen
Door het dragen van Herzog sportcompressiekousen tijdens het hardlopen steun en stimuleer je je kuitspieren. Het speciale drukverloop van de kous zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en ervaar jij minder spierpijn. Ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies.

Sneller herstellen
Na een fikse training uitpuffen op de bank? Houd je Herzog kousen aan en profiteer van de herstel bevorderende eigenschappen van de kous. Door de kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Veel topsporters en recreanten willen niet meer zonder
Wij weten als geen ander dat elke sporter anders is. Wij streven daarom naar de ‘perfect fit’.  Door ons geavanceerde opmeetsysteem is de compressie exact op jouw benen afgestemd! Marianne Vos, Jorien ter Mors en alle Team DSM renners zweren bij Herzog. Ook jij kunt nog meer uit je sportprestaties halen met de compressietechnologie van Herzog!

Jorien ter Mors

Sinds 2013 ben ik een zeer enthousiast Herzog gebruiker; kousen, tubes, enkelsokken en de Compry Recovery. Sindsdien wil ik niet meer zonderMet Herzog kousen haalde ik mijn eerste Wereldtitel, de 1.500m in Brazilië. Daarna nog 7 Wereldtitels en meer, allemaal met Herzog producten. 

Nicole Weijling-Dissel

Behoort in haar leeftijdscategorie tot de absolute wereldtop

‘Aan het begin van mijn sportcarrière heb ik veel last gehad van scheenbeenklachten en achillespeesproblemen. Hierdoor moest ik geregeld gas terug nemen in de trainingsopbouw. Sinds ik de Herzog kousen ben gaan dragen ben ik veel belastbaarder geworden. Als gevolg heb ik jarenlang stabiele trainingsblokken kunnen draaien waardoor ik mijzelf na negen jaar topatletiek nog steeds kan blijven verbeteren. Ik zou de kousen niet meer weg kunnen denken bij mijn trainingsmateriaal en wedstrijdoutfit.’

Suzanne Voorrips

Atlete van Team 4 Mijl

RECOVERY PARTNER VAN

Wij zijn enorm trots dat wij als Recovery partner een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van onderstaande teams en atleten

Go for it!