Is jouw sportritme door alle Corona hectiek ook helemaal verstoord? Je wekelijkse groepstrainingen gaan niet meer door en je plaatselijke fitnessvereniging is gesloten? Toch is het juist nu ontzettend belangrijk om te blijven trainen. Wist je dat regelmatig bewegen helpt om Corona ziekteverwekkers te bestrijden?

Gelukkig kun jij zelf al heel veel doen om je weerstand te verhogen. Gezonde voeding, voldoende nachtrust en lichaamsbeweging zijn daarbij van belang. Je brengt je conditie op peil en je werkt direct aan je immuunsysteem. Daarom is het dus erg belangrijk om naar buiten te gaan. Ga je hardlopen, dan zorg je ook voor extra vitamine D aanmaak. Vitamine D geeft je weerstand een boost en zorgt voor sterke botten en tanden. Dit is erg belangrijk en niet alleen voor ouderen.

Trek je hardloopschoenen aan en ga naar buiten

Hardlopen is heel erg leuk, ontspannend, plezierig en is goed voor je lichaam en geest. Je voelt je gezond, zit strak in je vel en conditioneel ga je er snel op voorruit. Maar zorg er wel voor dat je voorbereid op pad gaat!

Let op de mogelijke valkuil. Je hart en longen zijn misschien al verder dan je bewegingsapparaat, je pezen en spieren, die nog niet zijn afgestemd op de voor jou nieuwe hardloopbeweging. Je hebt als het ware al een BMW motor in je lijf, maar hebt nog de carrosserie van een Deux cheveax, het (lelijke) eendje.

Niets is zo frustrerend als wanneer je net met hardlopen begint en je de training moet stoppen door pijntjes die steeds weer terugkomen of gewoon niet over willen gaan. Extra bescherming is dan nodig om de kans daarop te verminderen. Wist je dat je bij iedere voetlanding zo’n drie keer je lichaamsgewicht opvangt?  Soms ontstaan er door deze ‘klappen’ blessures met spierschade als gevolg. Het plezier in het sporten verdwijnt dan wel heel snel.

Om al bij de eerste signalen van overbelasting, zoals pijnlijke en stramme kuiten, het ontstaan van echte blessures te voorkomen, of erger nog, dat je zelfs volledig moet stoppen met hardlopen, is het raadzaam de PRO Compressiekousen van Herzog te dragen.

Met Herzog PRO Compressiekousen verklein je de kans op blessures, herstel je sneller en blijf je met plezier hardlopen.

Blijf fit, gebruik je verstand en denk aan je weerstand!

Herzog Pro Compressiekousen in de sportmedische wereld

In de sportmedische wereld worden de laatste jaren steeds meer Herzog PRO Compressiekousen gebruikt ter voorkoming- en behandeling van blessureleed.

HardloopFysiotherapeut Ronald Dercksen

Van de sporters met kuitklachten in de Hardloopfysio praktijk van fysiotherapeut en sportpodoloog Ronald Dercksen is een grote groep hardloper. De klanten van Dercksen ervaren steun van de Herzog PRO Compressiekousen, waardoor veel blessures aan het onderbeen verminderen en zelfs worden voorkomen. Dercksen: ‘enerzijds vindt er bij het dragen van de kousen mogelijk minder spierschade plaats, anderzijds veronderstellen we dat de afvalstoffen in het bloed sneller en beter worden afgevoerd.’

Ook voor de beginnende loper met een lage belastbaarheid zijn de Herzog PRO Compressiekousen een zeer goed preventiehulpmiddel.