De Support Skikous voor de slimme wintersporter! 

Misschien herken je het wel… Na een lange dag op de piste voelen je benen vermoeid en zwaar aan. Je bent stiekem blij dat je af en toe mag zitten in de gondel en na vijven plof je met stijve kuiten en branderige bovenbenen neer op de bank. Hoe komt het dat je tijdens je wintersportvakantie op dag twee al te maken hebt met zware benen? Kun je deze vermoeide benen tijdens het skiën en snowboarden voorkomen?

Hoe ontstaan die vermoeide benen?

Veel mensen staan er niet bij stil… Tijdens het skiën en snowboarden vindt er geen optimale spierpompwerking plaats in je kuiten. Doordat je onderbenen vrijwel bewegingsloos in je ski- of snowboardschoen zitten, is de bloedcirculatie in je kuitspieren verre van ideaal. Vaak krijgen wintersportliefhebbers op dag twee of drie al te maken met vermoeide benen, stijve kuiten of rusteloze bovenbenen. Dit ‘zware gevoel’ is eenvoudig te verklaren. Het is ook helemaal niet gek dat jij aan het eind van de dag niks liever wil, dan vliegensvlug die zware skischoenen uittrekken. Door de statische houding van je been in je ski- of snowboardschoen is de kuitspierpompwerking namelijk beperkt. De bloedvaten in je kuiten worden niet regelmatig en ritmisch samengedrukt waardoor jij te maken hebt met een verminderde bloedcirculatie. Het gevolg zijn vermoeide benen en in sommige gevallen zelfs krampachtige verschijnselen.

Wat doet de Herzog Supportkous?

De Herzog Supportkous, oftwel de Skikous kan dit soort ongemakken voorkomen. Hoe zit dit precies? De kous comprimeert, dat wil zeggen duwt op je beenspieren, zodanig dat de hoogste druk op de enkel wordt uitgeoefend en afneemt richting de knie. Het bloed in de aders, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, wordt daardoor tegen de zwaartekracht in adequaat afgevoerd waardoor ook de toevoer van het slagaderlijke bloed niet meer wordt belemmerd. Zo is er sprake van een optimale microcirculatie. Het resultaat is dat je je minder vermoeid voelt en langer probleemloos door kunt skiën of boarden

Elle skiet naar beneden.

Wat maakt deze Skikous nou zo speciaal?

Het antwoord is simpel: maatwerk. De Herzog Support Skikous heeft een optimale werking door het speciale opmeetsysteem. Bij Herzog houden we er rekening mee dat elke wintersporter unieke beencontouren heeft. Ter vergelijking: een lange skiër van 2 meter met schoenmaat 43 heeft andere kuitcontouren dan een wendbare snowboarder van 1,70 meter met dezelfde schoenmaat. Voor een optimale pasvorm is het de bedoeling dat je jouw onderbeen op een aantal punten opmeet. Wil je jouw confectiemaat bepalen? Via de ‘bereken jouw maat’ button op deze pagina kun je eenvoudig zien hoe dit moet.

Nooit meer koude voeten

Altijd last van koude voeten tijdens je wintersportvakantie? Logisch ook wel… Want simpel gezegd zijn je voeten ver van je hart verwijderd en dus komt het warme bloed hier minder snel en gemakkelijk. Zeker niet wanneer de spierpompwerking van jouw kuiten in je statische skischoenen behoorlijk belemmerd wordt. Met de Support Skikous ben je verzekerd van warme tenen. De kous heeft namelijk een wat dikker voetbed dan onze reguliere PRO Sport Compressiekous en is gebreid met microgarens die een ideale warmte-uitwisseling garanderen.

Voorkom spierpijn en sta altijd met frisse benen op de piste met onze Herzog Support Skikous

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous grijs

Support Compressiekous Grijs

44,95

Herzog Support compressiekous roze

Support Compressiekous Roze

44,95

Herzog Support compressiekous blauw

Support Compressiekous Blauw

44,95

Herzog Support compressiekous zwart

Support Compressiekous Zwart

44,95

Herzog Support compressiekous blauw

Support Compressiekous Blauw

44,95