Je wilskracht kun je trainen! Wil je weten hoe?

Is jouw discipline momenteel ook ver te zoeken? Het regenachtige weer, de ‘after-vakantie blues’ of spierpijn van je vorige work out… genoeg excuses om je training weer eens over te slaan. Vaak onder het mom: ‘ja maar morgen pak ik het hardlopen écht op’. Betrap jij jezelf er op dat je je sportvoornemens vaak een week volhoudt en ze dan weer verslonst? Hoe kun je ervoor zorgen dat je je hardloop-drive vasthoudt? Dit heeft alles te maken met wilskracht. Tsja…dat is het intrappen van een open deur. Maar wist je dat je die wilskracht heel gemakkelijk kunt trainen? Wij geven je 5 tips om je voornemens vast te houden.

Routine is key

Zorg voor routine! Pak op zondag je agenda en bepaal op welke dagen jij de deur uitgaat om hard te lopen. Bijvoorbeeld woensdagochtend voor werk en vrijdagmiddag. Zo arriveer je op werk met een trots gevoel en kun je vrijdag voldaan het weekend inluiden. Markeer deze dagen in je agenda of schrijf ze op een whiteboard in je keuken. Zo is er geen ontkomen meer aan. Excuses als: ‘te druk’, ‘hoofdpijn’, ‘moe’, ‘te veel spierpijn’ zijn niet aanvaardbaar. Mocht je in jouw opbouw veel spierpijn ervaren kunnen Herzog PRO Sport Compressiekousen een uitkomst bieden. Door het dragen van compressiekousen tijdens het hardlopen steun en stimuleer je je kuitspieren. Het speciale drukverloop zorgt er namelijk voor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en voorkom je vervelende beginners-blessures. Vermoeide benen zijn in ieder geval geen excuus om niet te gaan!


Zoek een trainingsbuddy

Zoek een stok achter de deur in de vorm van een sportmaatje! Ga op zoek naar een ‘lotgenoot’ die 2 of 3 keer in de week met jou wil sporten. Zo motiveer je elkaar en houd je elkaar scherp. Een geplande sportafspraak zeg je niet zomaar af. Bovendien is het leuker om samen naar een doel toe te werken… Kijk of je aan het einde van de maand samen 10 km kunt lopen of spreek af om in oktober samen naar een bepaald sportevent toe te werken. Samen een doel nastreven werkt motiverend. Stick to the routine together!

Herzog kousen

Track your progress

Installeer een sport-app, zoals Strava, die jouw activiteiten en vooruitgang monitort. Strava houdt met GPS de basics bij van je hardloopsessie: tijd, afstand, snelheid en een routekaart van waar je op welk tijdstip hebt gelopen. Bovendien geeft de app een mooi weekoverzicht van de door jouw gemaakte kilometers. Hoe gaaf is het als je dit getal elke week een beetje ziet oplopen. Wil je heel gestructureerd aan de slag gaan met hardlopen? Strava heeft ook de mogelijkheid om een ‘wekelijks doel’ in te stellen.

Beloon jezelf

Gun jezelf af en toe iets nieuws voor in je sport-garderobe. Met een sportoutfit die lekker zit krijgt je zelfvertrouwen automatisch een boost! En bovendien is het extra leuk om in een mooi, nieuw setje door het plantsoen te flaneren. Herzog PRO Sport Compressiekousen en tubes zijn een fashionable én functioneel accessoire. Tijdens het hardlopen beperk je namelijk het risico op achillespeespijntjes, kuitklachten en scheenbeenblessures. Door het schokdempende effect van de kousen wordt er namelijk minder aan je pezen en achillespees getrokken. Ook vindt er minder spierweefselbeschading plaats. Het effect? Minder spierpijn en benen die bij de volgende run fris voelen! Herzog kousen zijn in allerlei kleuren verkrijgen en maken jouw sportlook compleet.

Hardlopen met Herzog

Zorg voor voldoende nachtrust

Deze klinkt misschien wat cliché… Iedereen weet hoe belangrijk goede nachtrust is. Maar wist je dat te weinig slaap ook heel veel effect heeft op je wilskracht? Na een korte nacht bijtanken met koffie of snelle suikers werkt vaak niet. Wanneer je regelmatige nachten maakt en 7/8 uur slaapt, wordt je uitgerust wakker. Dit doet veel met je energieniveau en maakt het automatisch gemakkelijker om ’s ochtends fris en fruitig in je hardloopschoenen te schieten.

Na deze tips nog een excuus om niet te deur uit te gaan…? Dacht het niet: jij gaat fit het najaar in!

KEEP UP THE GOOD WORK!

Hardlopen met Herzog PROS