Voor winkeliers in de sportbranche is deze periode best spannend. Mensen zijn terughoudend en de toestroom naar fysieke winkels neemt af. Bovendien is het voor verkopers een heuse uitdaging om constant 1,5 meter afstand te houden en klanten wel van advies op maat te voorzien. Herzog Medical levert met het ‘Herzog Prevent Screen’ daarom een belangrijke bijdrage aan het ‘het nieuwe normaal’. Dit speciale Corona preventiescherm beschermt zowel verkoper als klant tijdens het opmeten van kousen en schoenen.

Herzog introduceert een Corona preventiescherm

Het opmeten van Herzog kousen is in deze periode iets om goed bij stil te staan. Er vindt huidcontact plaats en nog belangrijker: tijdens het opmeten zijn verkoper en klant op minder dan een meter afstand van elkaar. Aangezien het bij Herzog PRO kousen gaat om exact de juiste hoeveelheid compressie, moet dit opmeten heel secuur plaatsvinden. Herzog Medical wil voorkomen dat de verkoper of de klant hierbij enig risico loopt en heeft daarom het ‘Herzog Prevent Screen’ ontwikkeld. Deze speciale opmeettool geeft zowel de verkoper als de klant een veilig gevoel.

Het RIVM heeft duidelijk gemeld dat geprobeerd moet worden om overdracht van het virus via ogen, neus en mondcontact te voorkomen. Op bijgaande foto zie je precies wat de bedoeling is. Herzog heeft een opmeetscherm ontworpen waarbij het risico vrijwel wordt uitgesloten dat er besmetting kan optreden via ademcontact van zowel verkoper als koper. Het Corona preventiescherm is licht van gewicht en gemakkelijk verplaatsbaar. Het biedt de verkoper alle vrijheid om als vanouds de benen bij een zittende klant op te meten. Het aanraken van de huid is nauwelijks risicovol en zou de verkoper zelfs volledig kunnen elimineren door bijvoorbeeld vinyl handschoenen te dragen.

Bijkomend voordeel is dat het ‘Herzog Prevent Screen’ ook kan worden gebruikt bij het aanmeten en het aantrekken van schoenen. Op zich is de maatbepaling van schoenen minder problematisch, immers de klant kan zelf zijn schoenen strikken. Toch wil je als verkoper graag even controleren of er voldoende ruimte is bij de tenen of dat de hiel goed aansluit in het contrefort van de schoen. Ook hiervoor biedt dit scherm een oplossing.

 

“Het Herzog Prevent Screen zal in de definitieve vorm nog beter aansluiten op het been en wat smaller zijn. Op deze wijze zijn zowel de verkoper als de klant optimaal beschermd.”

Harald Herzog

Oprichter en directeur van Herzog Medical