Werken op de IC is topsport

Werken in de zorg is topsport pur sang. Zeker in deze tijden: IC-medewerkers draaien dubbele diensten, ervaren stress en maken korte en onrustige nachten. De Nederlandse zorg werkt keihard om Corona-patiënten de hulp te kunnen bieden die op dit moment nodig is. Herzog Medical is geen charitatieve instelling maar er zijn momenten dat je als bedrijf het maken van winst op een zijspoor moet zetten. Zeker wanneer een thema je persoonlijk aangrijpt. Afgelopen week heeft directeur Harald Herzog met Diederik Gommers rond de tafel gezeten om te kijken hoe Herzog Medical de IC’s in Nederland kan ondersteunen.

Herzog Medical zal komende maanden haar kousen, zonder winstoogmerk, ter beschikking stellen aan medewerkers op de IC. De drive van directeur Harald Herzog om de Nederlandse zorg te willen helpen, komt deels voort uit het feit dat hij van heel dichtbij heeft gezien welke impact Corona kan hebben. Zijn oudste dochter is arts in het Charité ziekenhuis in Berlijn waar iedereen op zijn tandvlees loopt om de boel draaiende te houden. Helaas heeft zij een aantal maanden geleden zelf Corona opgelopen en de nasleep van haar ziekte heeft Harald als vader behoorlijk verontrust: momenteel heeft zij na ruim 3 maanden nog steeds maar een longfunctie van 30% en is zij nog maar een schim van wat zij vóór Corona was: een kwieke, sportieve, jonge vrouw. Voor de directeur van Herzog Medical voelt het dan ook extra goed om met zijn bedrijf iets voor het hardwerkende zorgpersoneel in Nederland te kunnen betekenen.

Veel mensen kennen Herzog Sport Compressiekousen omdat ze al jarenlang door zowel amateursporters als topatleten worden gedragen. Deels om minder blessures op te lopen maar grote namen als Jorien ter Mors, Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel dragen de kousen ook om het herstel na de inspanning te versnellen. Het IC-personeel dat uren achtereen loopt en onafgebroken staat, heeft op dezelfde wijze veel baat bij het dragen van Herzog compressiekousen. Herzog kousen bevorderen namelijk de veneuze en lymfatische terugstroom vanuit de benen naar het hart. Dat resulteert in het uitblijven van zware of vermoeide benen.

“Ik ben blij op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn en herstel van onze zorgmedewerkers. Topsport Nederland steun ik al jaren en in mijn optiek vallen de inspanningen van ál het zorgpersoneel dat betrokken is bij de Coronabehandeling daar ook onder! Samen komen we hier uit!”

Harald Herzog

Directeur Herzog Medical