Deze zomer staan Hans en Renske Dickhout als vader en dochter aan de start van de Trans Alpine Run. Als voorbereiding reizen ze af naar de Vogezen voor een intensieve trainingsweek. Hoofdingrediënten van de week: hoogtemeters, lange dagen onderweg, meerdere dagen achtereen onderweg en nog meer hoogtemeters.

In onze voorbereiding op de Trans Alpine Run (TAR) hebben we van de meivakantie een serieuze eerste testweek gemaakt. Een belangrijk moment om te zien of team Hänsl & Rensl reeds als een geoliede machine functioneert. Gaat het Renske, die tot nu toe afstanden heeft gelopen tot maximaal 30km, lukken om door de magische grens van de ultra te breken? Hoe staan we ervoor na de training van nu? En is kwark met M&M’s werkelijk het recept voor succes? Samen met partners Annelies en Kaj vertrokken we begin mei naar de Vogezen.

De eerste dag in de Vogezen acclimatiseren we wat op de paadjes en krijgen we feeling met hoe ver zo’n hokje op de kaart ongeveer voelt. De volgende dag gaan we voor een langere ronde. Met een rugzakje gevuld met drinken, reepjes en de kaart van het gebied gaan we op pad. Na ruim 5 uur, 25 km en 1200 hoogtemeters is het genoeg voor vandaag. Ook op dag 3 weer een trail door prachtig en rotsachtig technisch terrein. Het samenlopen in nieuw terrein gaat prima. Ook de benen houden het vol, hoewel een dagje rust nu geen kwaad kan. De week is nog lang..

Na een rustdag gaan we op donderdag weer op pad. Niet al te heftig want morgen wordt een lange dag. We hebben ons voorgenomen om vanuit het vakantiehuisje in La Bresse naar de Grand Ballon te lopen. Niet de mooiste berg, wel de hoogste. We hebben een route uitgestippeld waarmee we vooral lang onderweg zijn, maar waarvan we het aantal kilometers niet echt weten. Ook hebben we een heuse verzorgingspost afgesproken met Annelies. Als we daar aankomen staat er 33 km op de teller en staan we aan de voet van de Grand Ballon, 1000 meter hoger lonkt de top. En dat niet alleen! Ook staat er water, Cola, worst, kaas en stroopwafels, heerlijk!!! En zo vertrekken we voor de finale. Renske en Kaj voorop, Hans en Annelies iets daarachter. Na een kleine twee uur komen we niet lang na elkaar op de top. Het is hier koud en winderig, snel weer naar beneden dus! Na ruim 8:30 uur, 50.45 km en 2100 hoogtemeters was deze lange loop een succes. De kwark met M&M’s trouwens ook!

Terugkijkend op een week met ruim 140 km en 5000 hoogtemeters, waarvan lange en kortere dagen en meerdere dagen achter elkaar, zijn we vol vertrouwen. Samenlopen en als team functioneren is goed gegaan en we weten waar we in de training verder op kunnen focussen. Maar voordat we de training weer oppakten, hadden we nog wel een weekje rust nodig!

Wil je de avonturen van Hans en Renske volgen? Houd onze Facebook pagina dan in de gaten, of kijk hier!