Nicole Weijling-Dissel is Nederlands recordhoudster op de afstanden 800m – 1.000m – 1.500m – mile – 2.000m en huidig wereldkampioen in haar klasse op de 800m en 1.500m en loopt nu 6 jaar.

De eerste jaren liep ik zonder compressie kousen of tubes. Toen had ik altijd last van mijn kuiten: ik voelde grote spanning, stijf, ballonkuiten met pijn en diverse keren pijnlijke scheurtjes waardoor weken van herstel- en revalidatieperiode noodzakelijk was. Op advies ben ik toen compressie kousen gaan dragen. De kousen zitten strak en houden zo mijn spieren in mijn onderbeen compact bij elkaar. Dit voelt als een hele strakke tweede huid en alsof bij iedere landing al mijn spieren worden vastgehouden en beschermd. Wanneer ik Herzog kousen of tubes draag dan voel ik meestal geen en soms nog minimale spanning in mijn kuiten. (een lichte kuitspanning in het begin krijg ik tegenwoordig zo weg met even kort rek- en ontspanningsoefeningen)