Compressie shorts voor explosieve sporters

Sporters die naar aanleiding van een explosieve beweging geschrokken naar hun hamstring, lies of bovenbeen grijpen… We zien het helaas maar al te vaak. Door fel aanzetten, sprinten, afremmen en andere bewegingen waarbij er veel kracht op het bovenbeen komt, ontstaan vaak hamstring- en liesblessures. Hoewel een uitgebreide warming-up en goede trainingsopbouw kunnen helpen om dergelijke blessures te voorkomen, is dit vaak niet voldoende. Herzog heeft daarom de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld.

Hamstring- en liesblessures

Misschien herken je het wel… Door alle gecancelde groepstrainingen en dichte sportscholen ben je extra gretig om weer te gaan trainen. Vol goede moed pak je je sportritme weer op, maar helaas…na een verkeerde beweging voel je een hevige pijn midden in je hamstring, net onder je bil of in je liesregio. Bij sprinten, abrupt afremmen en wenden en keren liggen hamstring-en liesblessures op de loer. Al helemaal na een rustperiode waarin je lichaam minder belastbaar is. De innovatieve Herzog Sport Compressiebroek wordt vaak ingezet bij de behandeling en het voorkomen van dit type blessures. De broek is ideaal voor voetballers, hockeyers en rugbyers. Tevens is de broek populair onder schaatsers, hardlopers en skiërs.

Minder kans op spierschade

Hoewel oefentherapie, een goede trainingsopbouw en een uitgebreide warming-up kunnen helpen om dergelijke blessures te voorkomen, is dit vaak niet voldoende. Herzog heeft daarom de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld. Deze compressiebroek is gebreid van hoogwaardige microvezels en biedt hoge en afnemende compressie vanaf boven de knie (20 mmHg) tot de onderkant van de bil (13 mmHg).

Zoals je weet zijn de bovenbeenspieren relatief dikke en zware spieren en wordt deze spiermassa tijdens de sportbeoefening fors heen en weer geschud. De Herzog PRO Sport Compression Shorts zorgt door de gedoseerde compressie voor het verminderen van deze schokbelasting. Er komen minder grote zijdelingse krachten vrij op de spiervezels waardoor de kans op spierschade aanzienlijk verkleint wordt. De spiermassa van het bovenbeen blijft compact, waardoor trekkrachten op pezen en aanhechtingen sterk gereduceerd worden. Bovendien wordt door de tegendruk in de liesregio de kans op liesblessures sterk verminderd. Het compressieverloop van de broek zorgt tevens voor een verbeterde doorbloeding en terugstroom van bloed met afvalstoffen in het bovenbeen. Hierdoor ervaart de sporter minder (snel) spiervermoeidheid en wordt de kans op kramp verkleint.

 

Herzog PRO Compression Shorts

Compressie op maat

Wat doet zo’n compressiebroek precies? De Herzog PRO Sport Compression Short is gebreid van hoogwaardige microvezels en biedt hoge en afnemende compressie vanaf boven de knie (20 mmHg) tot de onderkant van de bil (13 mmHg). Dit specifieke compressieverloop verbetert de doorbloeding en de terugstroom van bloed met afvalstoffen in het bovenbeen. Hierdoor ervaar jij als sporter minder (snel) spiervermoeidheid en verklein je de kans op kramp. De juiste maat Herzog PRO Compressieshort wordt bepaald op basis van 3 meetpunten. Dit geeft een goed beeld van het profiel van je bovenbeen en zorgt ervoor dat de pasvorm van de broek precies is afgestemd op jouw beencontour. Via de Herzog maatapp kun je eenvoudig nagaan welke maat compressieshort bij jou past.

Topsporters zijn overtuigd

Het dragen van een Herzog PRO Sport Compressiebroek biedt vele voordelen voor het voorkomen en behandelen van blessures en pijnklachten aan je hamstring, lies en bovenbeen. De compressiebroek is een populair en waardevol hulpmiddel voor sporters die alles uit hun prestaties wil halen. Zo draagt Jorien ter Mors, drievoudig Olympisch schaatskampioene, de broek graag ter ondersteuning van haar krachttraining. Ook steeds meer spelers uit het Betaalde Voetbal geven aan baat te hebben bij het dragen van de Herzog Compression Shorts. De broek wordt dan ook aanbevolen door de medische staf van verschillende Betaalde Voetbal Organisaties.

Herzog PRO Compression Shorts

“In mijn periode als fysiotherapeut bij NAC Breda heb ik veel spelers de PRO Compression Shorts van Herzog Medical aangeraden. Deze broeken worden zowel preventief als curatief gedragen. Binnen het voetbal is de incidentie van lies- en hamstringblessures hoog. Met de shorts van Herzog heb je als fysiotherapeut een extra middel om deze problematiek goed te managen.”

Paul Jongmans

Voormalig fysiotherapeut NAC BREDA

Ik ben erg blij met de komst van de Herzog compressiebroek. Deze bieden vele voordelen: sneller herstel na het sporten en door de preventieve werking wordt de kans op het verkrijgen van een spierblessure aanzienlijk minder.

Ada Jansen

Manueel/sportfysiotherapeut Nationale selecties KNKV

Wil je meer informatie over de Herzog PRO Compression Shorts of wil weten hoe je de broek kunt afnemen? Neem dan contact op met: harald@herzogmedical.com

Jorien ter Mors met de Herzog Compressiebroek