Herzog Medical ondersteunt drievoudig Olympisch kampioene Jorien ter Mors op weg naar topprestaties. De atlete die in 2018 werd geopereerd aan haar knie treedt vol zelfvertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. De belangrijkste drijfveer van Herzog Medical is om topsporters te helpen met het herstel na inspanning en om de kans op blessures te verkleinen.

Jorien kampte lange tijd met een zware knieblessure. Een moeilijke periode voor de drievoudig Olympisch kampioene uit Heerenveen. In december 2019 maakte Jorien haar rentree en liet ze in Hamar zien dat ze weer meedoet op internationaal niveau. “Ik ben fit en ik heb zin om te laten zien wat ik dit seizoen in huis heb. Ik kan niet wachten om weer in de startblokken te staan” aldus een opgetogen Jorien.

De coronacrisis heeft de sportwereld flink op de kop gezet. Door gesloten ijsbanen en minder toegang tot gemeenschappelijke sportruimtes moest er flink geïmproviseerd worden. Dit betekent echter niet dat er niet hard gewerkt is. Jorien heeft thuis de beschikking tot haar eigen krachthonk en heeft veel uren gemaakt op de racefiets. Wanneer Jorien naar trainingslocaties reist of naar toernooien vliegt zijn haar Herzog producten een vast item in haar sporttas.

Jorien ter Mors in Compry Recovery

Jorien ter Mors: 
“Ik ben al jaren bekend met Herzog tubes en gebruik deze tijdens trainingen en wedstijden. De compressiekousen versnellen mijn herstel aanzienlijk. De Herzog compressiebroek gebruik ik met name tijdens krachttrainingen. Deze broek geeft me net dat extra beetje support.”

“We willen Jorien graag helpen met het behalen van nieuwe titels en ik ben ervan overtuigd dat onze producten haar daarbij zullen helpen. Zo heeft Jorien met de Compry Recovery altijd haar persoonlijke masseur bij de hand. Ideaal wanneer zij na een pittige training haar herstel een boost wil geven”, aldus Harald Herzog.

prevent perform recover

Werkingsmechanisme Compressiekous
Een belangrijke eigenschap van de compressiekous is het ondersteunen van de kuitspierpomp. Bij het verbrandingsproces van suikers en zuurstof in de spiercel komt energie vrij maar ook water met de daarin opgeloste afvalstoffen. De kousen verhogen de druk op het weefsel en zorgen ervoor dat die afvalstoffen zo snel mogelijk uit de spieren worden afgevoerd. Het resultaat is het uitstellen van de verzuring en het bevorderen van het herstel.

Over Herzog Medical
Herzog Medical B.V. is een jong, dynamisch en innovatief bedrijf én marktleider op het gebied van compressie in de sport- en sportmedische branche. De producten zijn te vinden in vele sport(speciaal)zaken en worden door veel fysiotherapeuten voorgeschreven in de behandeling. Naast de sportcompressiekousen bestaat het productenassortiment uit professionele oplossingen voor tal van sport gerelateerde blessures.