Compressie op het voetgewelf

De compressie enkelsok biedt een stevige compressie aan op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Onder de voet loopt het peesblad dat het hielbeen verbindt met de bal van de voorvoet. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten, waardoor de voetboog minder zal doorzakken. Uitgerekte banden en slappere spieren worden nu corrigerend ondersteund. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat en houdt de voetboog op spanning.

Bergschoenen met de groene compressie enkelsokken.
Twee paar benen bungelen naar beneden. Ze dragen hoge compressiekousen.

Gezwollen voeten

Veel wandelaars en soms ook hardlopers kennen het ‘gezwollen’ voeten fenomeen tijdens- en na een stevige wandeling of run. Tot op heden was daar geen andere remedie tegen dan de benen hoog leggen in pauzes en na de inspanning. Maar nu is er een oplossing: de Herzog Sport Compressie Enkelsokken.

Oorzaken en hoe te voorkomen

De oorzaak van dit ongemak zit hem voornamelijk in de binding van vocht met de eiwitrijke afbraakproducten die vrijkomen bij inspanning. Dit vocht (oedeem) kan gedurende de inspanning niet snel genoeg door het aderlijke systeem uit voeten en enkels worden afgevoerd. Een bijdrage aan een snellere afvoer kan worden geleverd door gedoseerde compressie van buitenaf toe te dienen. Een techniek die door Herzog al in de 90er jaren van de 20e eeuw werd ontwikkeld en steeds verder werd geperfectioneerd.

Extra compressie op het voetgewelf en enkelregio aflopend naar de onderzijde van de kuit zorgt ervoor:

  • dat vocht met de afvalslakken van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd,
  • en er dus minder oedeemvorming kan ontstaan in de voet.

Combinatie Tube met Compressie Enkelsok

Wanneer je de enkelsok gebruikt in combinatie met de compressie tube dan is het mogelijk om de tube, ook na de training of wedstrijd, langer aan te houden. Omdat er compressie wordt uitgeoefend op het gehele onderbeen.

Veel gebruikers vinden onze Herzog Compressie Enkelsokken een schot in de roos. Niet alleen zijn ze uiterst effectief om hielspoor tegen te gaan en vochtophoping te bestrijden, maar het zijn ook nog eens heerlijke hardloopsokken.

Kenmerken van de optimale hardloopsok zijn:

  • ergonomische vormaanpassing aan de linker- en de rechtervoet,
  • goede polstering en dus optimale drukverdeling en schokdemping,
  • goede warmte-huishouding en het tegengaan van transpiratiegeur.

Kortom dit is een sok met een effectieve therapeutische werking en het is daarnaast ook een superieure hardloopsok.

PRO Compressie Enkelsokken Blauw

19,95

PRO Compressie Enkelsokken Zwart

19,95

PRO Compressie enkelsokken – Bundel

 

45,00

PRO Compressie Enkelsokken Roze

19,95

PRO Compressie enkelsokken – Bundel

 

45,00

Herzog Support compressiekous roze

PRO Compressie Enkelsokken Zwart

 

19,95

Ik maak niet vlug reclame maar dit zijn echt super sokken. Niet dat je er harder door gaat rennen…nee dat niet maar sinds ik ze draag heb ik geen last meer van mijn hielspoor. Iets waar ik ruim drie jaar last van heb gehad. Mijn loopplezier is weer helemaal terug en….per saldo loop je dus dan ook weer sneller!

Cor Lambregts

Oud marathon kampioen

… Tevens heb ik een aantal fanatieke golfers, wandelaars en hardlopers zonder blessures laten kennismaken met de sokken. Door het dragen van de sokken gaf men aan dat zowel tijdens het dagelijks leven als gedurende inspanning, de voeten veel minder vermoeid en dik werden. De feedback die ik terugkreeg, was dat de sokken prettig aanvoelen aan de voet en onder het voetgewelf duidelijk meer steun geven ten  opzichte van reguliere sokken.

Academas

Praktijk fysiotherapie Leusden

Prima sok, voelt comfortabel zacht aan en sluit goed aan om de voet. Het mooie van Herzog Medical is dat ze de sporter aanvoelen en naar hem/haar luisteren. Ze blijven analyseren, aanpassen en perfectioneren. Al met al ben ik zeer tevreden over de Herzog Sport Compressiekousen en enkelsokken. Ik beveel ze aan in mijn sportpodotherapiepraktijk CSPN te Bemmel

Cecile van der Sanden

Sport-podotherapeut en hardloopster

Ik heb nu enige tijd met de sokken gelopen. Ze bevallen prima want de peesplaat onder de voet wordt duidelijk rustiger. Dus dit is zeker een zinvolle aanvulling op de huidige behandeling van plantaire fascia klachten en hielspoor. Verder valt het me op dat het plantaire vet capiton onder de hiel (vetkussentje onder het hielbot) lekker bij elkaar wordt gehouden waardoor de natuurlijke schokdemping weer wat beter wordt. Ik kreeg duidelijk verlichting van pijn bij het wat langer wandelen in mijn peesplaat.

Jolanda Rosien

Praktijk podotherapie in Assen

Ik heb de sokken uitgeprobeerd tijdens een korte wandelvakantie in de Eifel. In twee dagen heb ik er 55 km mee gewandeld. Tijdens en na de eerste dag geen spoortje van voetproblemen. Na de tweede dag wel  enigszins vermoeide voeten. Maar daar waren de sokken niet debet aan. Sterker nog: zonder de sokken zou het naar mijn overtuiging erger geweest zijn. Heb mezelf, als niet al te ervaren wandelaar wat geforceerd.

Huub ter Hart

Gepensioneerde wandelaar