PRO Compressie Enkelsokken Zwart

(1 klant-review)

19,95

De Herzog compressie enkelsokken geven ondersteuning aan de voetboog en verminderen klachten aan de peesplaat onder de voet. Het dragen van Herzog compressie enkelsokken voorkomt  klachten aan de hiel (hielspoor) en vermindert vochtophoping.

Wissen
Je mist nog 60,00 voor gratis verzending.

Compressie op het voetgewelf
De PRO Compressie Enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. Extra demping rond de bal van de voet en onder het hielbot beschermen het vetlaagje onder de voet. Bovendien zijn het superieure sportsokken met een ergonomische linker- en rechtervoet, gebreid met antibacteriële garens.

De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder zal doorzakken.

Gezwollen voeten
Veel wandelaars, en in mindere mate soms ook hardlopers, kennen het ‘gezwollen’ voeten fenomeen tijdens- en na een stevige wandeling of run. De voeten voelen op den duur pijnlijk aan en het verdergaan wordt soms ernstig gehinderd. Tot op heden was daar nog geen goede remedie tegen, anders dan de benen hoog leggen in pauzes en na de inspanning.
De oorzaak van dit ongemak zit hem voornamelijk in de binding van vocht met de eiwitrijke afbraakproducten die vrijkomen bij inspanning. Dit vocht (oedeem) kan gedurende de inspanning niet snel genoeg door het aderlijke systeem uit voeten en enkels worden afgevoerd.

Een bijdrage aan een snellere afvoer kan worden geleverd door gedoseerde compressie van buitenaf toe te dienen. Een techniek die door Herzog al in de 90er jaren van de 20e eeuw werd ontwikkeld en steeds verder werd geperfectioneerd.
Extra compressie op het voetgewelf en enkelregio aflopend naar de onderzijde van de kuit zorgt er voor:
A.    dat vocht met de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd
B.    en er dus minder oedeemvorming kan ontstaan in de voet

Combinatie enkelsokken en tubes
Vochtophoping met afvalstoffen wordt door de comprimerende werking van de sokken vanaf de voet overgenomen door de tube en verder naar boven afgevoerd. De combinatie maakt het bovendien mogelijk om de tubes langer aan te houden omdat er compressie wordt uitgeoefend op het gehele onderbeen.
Kijk hier voor al onze tubes.

Maatvoering
Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk dat er uit wordt gegaan van de dagelijkse schoenmaat en niet de sportschoenmaat. Wanneer je op de grens van een maat zit, kies dan de kleinere maat voor de juiste compressie. Bijv. schoenmaat 38,5 kies dan voor de sokmaat 36-38.

1 beoordeling voor PRO Compressie Enkelsokken Zwart

  1. Rob Nab (geverifieerde eigenaar)

    Ik gebruik de PRO compressie enkelsokken al jaren. Ik ben er mee begonnen omdat mijn doorbloeding in mijn voeten niet goed was en pijn veroorzaakte. Dit is inmiddels allang verholpen. Het bleek dat deze sokken bij het wandelen ook voor veel comfort en minder vermoeide voeten zorgden. Inmiddels draag ik deze sokken altijd. Ook in de gewone schoenen zitten ze veel beter dan gewone sokken.

Een review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *