Wat zeggen de professionals?

Jorien ter Mors - Compressiebroek

JORIEN TER MORS
Wereldkampioen Schaatsen

Ik ben al jaren bekend met Herzog tubes en gebruik deze tijdens trainingen en wedstrijden. De compressiekousen versnellen mijn herstel aanzienlijk. De Herzog compressiebroek gebruik ik met name tijdens krachttrainingen. Deze broek geeft me net dat extra beetje support.

ANNA VAN DER BREGGEN
Wereldkampioen Wielrennen
Team Boels-Dolmans

Ik gebruik de Herzog kousen tijdens elke vliegreis om vocht in mijn benen te verminderen en sneller van de reis te herstellenl Herzog kousen zijn een vast item in mijn reiskoffer.

Herzog_F.J.G.Backx

Prof. dr. F.J.G. BACKX
Sportarts, UMC UTRECHT

De Herzog sportcompressiekousen dragen effectief bij het voorkomen van onderbeenklachten, zo krijg ik teruggekoppeld van veel topsporters.

Jorien ter Mors - Compressiebroek

HARJAN VISSCHER
Wereld- & World Games kampioen Korfbal
Team NL & Fortuna/Delta Logistiek

Ik draag Herzog compressiekousen om het maximale uit m’n lijf te kunnen halen en sneller te kunnen herstellen.

LUCINDA BRAND
Wereldkampioen Cyclo-cross
Telenet Baloise Lions

Ik gebruik de kousen vooral tijdens het reizen, omdat het heel erg fijn is om dan wat compressie te hebben. Zeker in het vliegtuig of bij een lange autorit, krijg je toch soms dikke voeten en dat heb je met de Herzog-kousen aan niet.

Bovendien zitten ze fijn en comfortabel, wat natuurlijk ook heel belangrijk is als je ze zo lang draagt.

Herzog Armsleeve Margo Degraef

Margo Degraef
Belgisch kampioen tafeltennis
Belgisch Nationaal Team & Eredivisieteam Westa

Net voor het Belgisch kampioenschap in 2019 kreeg ik (wederom) last van een stevige overspanning in de spieren in mijn bovenarm. Het BK was dat jaar mijn hoofddoel en ik wou er alles aan doen om te kunnen spelen. Mede dankzij mijn apotheker kwam ik bij de armsleeves van Herzog terecht. De sleeves hebben mij toen geholpen om me toch nog te kunnen voorbereiden en zelfs voor het eerst Belgisch Kampioene te worden

Robin de Kruijf

Robin de Kruijf
Zilver EK & Brons World Grand Prix Volleybal

Mijn kuiten waren altijd een zwakke plek van me. Vanaf het moment dat ik Herzog kousen draag voelen mijn kuiten niet meer hard en gespannen na een training of wedstrijd waar ik veel moet springen. Ik zou niet meer zonder kunnen.

Pieter Heemeryck
Belgisch kampioen triathlon
Domo-Scott Triathlon team

Met Herzog herstel ik sneller en kan ik dus meer trainingsbelasting aan. Ideaal in een sport als triatlon.

Ook de kwaliteit van de producten is één van de troeven van Herzog en dus één van de redenen waarom ik de producten van Herzog gebruik. De sokken behouden ook lange tijd hun ideale werking

Herzog_F.J.G.Backx

Thijmen Kupers
800m Atleet
Team4Mijl

Op de weg naar mijn doel om de Olympische te behalen zijn een paar Herzogkousen onmisbaar!

Jorien ter Mors - Compressiebroek

Paul Jongmans
(Sport) Fysiotherapeut
Voormalig NAC BREDA

In mijn periode als fysiotherapeut bij NAC Breda heb ik veel spelers de PRO Compression Shorts van Herzog Medical aangeraden. Deze broeken worden zowel preventief als curatief gedragen. Binnen het voetbal is de incidentie van lies- en hamstringblessures hoog. Met de shorts van Herzog heb je als fysiotherapeut een extra middel om deze problematiek goed te managen.

Ingrid Paul, topsportgeneeskunde

D.W. Ingrid Paul
Arts Topsport
Topsportgeneeskunde Ziekenhuis Gelderse Vallei

Sinds mijn periode als bondscoach schaatsen van het Canadese Team tijdens de Olympische Spelen in Vancouver 2010, ben ik bekend met pneumatische compressie. We loved it! Een compressie apparaat bootst de normale fysiologie van het lijf goed na. Het apparaat maakt gebruik van externe dynamische compressie. Dit zorgt ervoor dat het vocht, dat afvalstoffen bevat doordat je een inspanning hebt gedaan, sneller afgevoerd wordt via de aderen en lymfvaten. Hierdoor herstel je sneller na zware inspanningen. We scoorden super tijdens de Spelen in 2010 en dat was mede door optimaal herstel na races en zware trainingen.

Herzog_F.J.G.Backx

Kim van Wijk MSc
(Sport) Fysiotherapeut, manueel therapeut
KNVB

Voor mij als fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut i.o is het van wezenlijk belang om met kwalitatief goede materialen te werken ter voorkoming van recidief na blessures en preventie van blessure’s.

De Herzog compressie kousen blijken na 11 jaar gebruik dit te bewerkstelligen. Naast publicaties die de laatste jaren gedaan werden en dan nu ook de meest recente publicatie waarbij ruim 800 gebruikers onderzocht werden, kan ik wel zeggen dat compressie therapie middels de kousen van Herzog een positief effect hebben. Wij zijn als fysiotherapeuten en zeker als master of science altijd bezig met evidence based practice en we kunnen wel zeggen dat de Herzog kousen hier onder vallen.