Heb jij na het wandelen vaak zware benen of vermoeide voeten? Wandelaars krijgen vaak te maken met opgezette voeten, stramme benen of dikke enkels. Dit kan het plezier in het wandelen behoorlijk in de weg staan. Wanneer je deze ongemakken wil voorkomen kunnen Herzog Support Compressiekousen een uitkomst bieden. Wil jij weten hoe dit zit?

Voorkom stramme kuiten en vermoeide voeten met Herzog Support Compressiekousen

Man en vrouw wandelen in een heuvelachtig weiland.

Vermoeide benen voorkomen

Tijdens een lange wandeltocht wordt er door je lichaam spierweefsel afgebroken. Dit klinkt heftig maar is in feite een normaal proces waar je gelukkig snel van herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en deze spierceldeeltjes binden vocht in het spierweefsel. Wanneer je meer wil weten over dit technische verhaal, lees dan vooral even deze blog. Het resultaat van spierafbraak is dat er vocht (oedeem) ontstaat in je onderbenen. Wanneer zich een teveel aan vocht ophoopt in de tussencelruimte betekent dit dat er geen optimale doorbloeding plaatsvindt. In dit geval wordt de ‘terug transport’ van het aderlijk bloed, met daarin de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, ernstig belemmerd. Gelukkig leveren Herzog Support kousen een oplossing. Support kousen bieden een verhoogde druk op het spierweefsel waardoor een te veel aan vocht vanuit de tussencelruimte weer in de bloedcirculatie gedwongen wordt.

De Support Wandel Compressiekous

Het is een bekend fenomeen dat wandelaars vaak wat vocht vasthouden rond de enkel of de voet. Je ziet dan ook vaak dat wandelaars na afloop hun benen hoog leggen of eens in de zoveel tijd een bezoekje aan de masseur brengen. Door de vocht afvoerende eigenschappen van de Support compressiekous is deze kous een belangrijk hulpmiddel wanneer je sneller wil herstellen of bekende wandelblessures wilt voorkomen.

De Support Compressiekous v.s. PRO Sport Compressiekous

Even als de bekende Herzog PRO Sport Compressiekous, die vooral tijdens het hardlopen wordt ingezet, heeft de Support kous een afnemend drukprofiel van de enkel naar de knie. Het verschil tussen de PRO en Support kous zit hem in de hoeveelheid compressie. Daar waar de PRO kousen behoorlijk veel compressie bieden (30mmHg op enkelniveau) bieden de Support kousen net wat minder compressie (25 mmHg op enkelniveau). Aangezien de impact van de landing tijdens het wandelen (1 ½ keer het lichaamsgewicht) aanzienlijk minder is dan tijdens het hardlopen (3 keer het lichaamsgewicht) volstaan kousen met ietsje minder compressie. De Support kousen zijn daarom zeer geschikt tijdens het wandelen.

The perfect fit met Herzog

Voor een optimale werking moeten compressiekousen exact aansluiten op jouw beencontouren. Het is daarom van belang dat jij je benen via onze maatapp op meerdere punten opmeet. Op die wijze ben je altijd verzekerd van de juist pasvorm. Ook ben je met Support kousen gegarandeerd van een goede warmte-uitwisseling. De kousen zijn namelijk gebreid met microvezels en anti-bacteriële garens.

PRO Compressie enkelsokken

Wil jij je voeten tijdens het wandelen extra ondersteunen? De Herzog Compressie enkelsokken houden de voetboog op spanning. Tevens voorkomen deze sportsokken irritatie van de pleesplaat onder de voet en wordt de hiel-wreeflijn ondersteund. Onder de voet loopt het peesblad dat het hielbeen verbindt met de bal van voorvoet. De extra compressie van de Herzog enkelsok zorgt ervoor dat de natuurlijke welving van de voetzool in stand wordt gehouden en de peesplaat ontlast wordt. Hierdoor kan de voetboog minder doorzakken. Bovendien zorgt de stevige compressie rond de hiel-wreeflijn er voor dat het vetlaagje rond het hielbot in takt blijft.
Wist je dat Herzog Medical haar producten doorontwikkeld aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en de input van medici en (top)sporters. Ook heeft Herzog Medical recentelijk een gebruikersonderzoek uitgevoerd waarbij 84% van de respondenten aangaf minder blessures te ervaren met Herzog Compressiekousen.

2 personen wandelen op een onverharde weg met de Herzog Supportkousen.