Een ongeluk/pijntje zit in een klein hoekje. Zoals elke sporter probeer ik samen met de begeleidende coaches van Team 4 Mijl ook altijd bezig zijn met het voorkomen van blessures. Ondanks dat kan het gebeuren dat je alsnog op een blessure stuit…

Eind 2015 ging ik tijdens de warming up op een training door mijn enkel en had ik dat eerder genoemde pijntje. Nadat ik een paar weken gas terug genomen had, ben ik toch gewoon door gaan trainen tot ik erachter kwam dat het pijntje steeds pijnlijker werd. Op dat moment realiseerde ik me dat ik actie moest ondernemen. Helaas was in mijn geval niet gelijk duidelijk wat de oorzaak van de pijn was. Na een heleboel bezoekjes aan de fysiotherapeut en sportarts gaf een MRI uiteindelijk duidelijkheid. Er bleken rond het enkel- en kuitgebied meerdere irritaties te zitten. Uiteindelijke conclusie: we kunnen niet heel veel doen behalve dat je weer rustig op moet bouwen binnen gestelde pijngrenzen.

Thijmen-kupersDat ‘rustig opbouwen’ doe ik met behulp van de Herzog Sportcompressiekousen. De kousen zorgen ervoor dat mijn belastbaarheid wordt vergroot en bevorderen het herstel na inspanning. Niets fijner dan om zo weer fris aan een volgende training te kunnen beginnen.

Optimaal herstellen met Compry Recovery

Tijdens een trainingskamp draaien we altijd zwaardere trainingen dan in Nederland. Naast de fysiotherapeuten die mee zijn is ook de Compry Recovery van Herzog Medical ‘meegereisd’. Deze draagbare masseur bevordert het spierherstel door middel van luchtdruk. Zowel ikzelf als teamgenoten hebben hier tijdens de stage veel gebruik van gemaakt. Zo hebben we altijd een masseur bij de hand!

Op het moment van schrijven ben ik net een paar dagen terug uit Portugal waar ik 2,5 week op trainingsstage ben geweest. Hoewel ik nog steeds geblesseerd ben, heb ik daar wel een belangrijke stap voorwaarts kunnen maken. In Monte Gordo heb ik vaker en langer gelopen dan ik in heel 2016 gedaan heb en nog belangrijker: met dank aan de sportcompressiekousen van Herzog heb ik met minder pijn kunnen lopen. Nu rest, naast de belasting uitbouwen nog maar één ding: geduld hebben. En dat is nou net het lastigste als je een blessure hebt. Geduld.. Geduld.. Geduld..

Rob ter Burg

Compry-Recovery