Optimaal herstel ná de marathon

Een marathon lopen is vaak een aanslag op je lichaam en het herstel daarvan duurt lang. Het verminderen van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van een snelle afvoer van vocht en afvalstoffen. Uit nieuw Australisch onderzoek, uitgevoerd door Dr. Stuart Armstrong, Anglesea Sports Medicine, Hamilton, New Zealand, e.a., blijkt dat het gebruik van compressiekousen met een relatieve hoge compressie van ruim 30 mm Hg aan de enkel/onderzijde van de kuit en een afnemend drukprofiel richting de knie, dit herstel aanzienlijk kan versnellen.

Alleen de Herzog PRO Sport Compressiekousen voldoen volledig aan dit drukniveau en drukprofiel!

De onderzoekers lieten twee groepen hardlopers twee weken voordat ze een marathon liepen een maximale inspanningstest doen (tot maximale uitputting). Eén groep droeg direct na de marathon, twee volledige dagen na de marathon compressiekousen met hoge druk, zowel dag en nacht, en de andere groep droeg placebo kousen, met zeer weinig compressie. Twee weken na de marathon werd door beide groepen opnieuw een maximale inspanningstest uitgevoerd. De groep die placebo kousen droeg presteerde twee weken na de marathon 3,4% slechter dan twee weken voor de marathon. De groep die wel echte compressiekousen droeg deed het aanzienlijk beter: twee weken na hun marathon presteerden ze zelfs 2,6% beter dan twee weken voor de marathon.

Dit onderzoek werd uitgevoerd met kousen met een hoge compressiewaarde van ruim 30 mm Hg op de enkel/onderzijde kuit, met een afnemend drukprofiel naar 23 mm Hg onder de knie.

Alleen Herzog Medical biedt deze compressiewaarde in de PRO serie aan!

Het dragen van de echte Herzog PRO Sport Compressiekousen in rust levert dus een aanzienlijke bijdrage aan het versnellen van het herstel na een marathon of zware looptraining. Een hoge compressiewaarde is dan ook essentieel voor een goede werking.

Bekijk hier het volledige onderzoek.