Schaatsen

Steeds meer schaatsers maken gebruik van de Herzog Sportcompressiekousen

De introductie van de kousen van Herzog vond plaats binnen de atletiekwereld. Vele nationale- en internationale atletiektoppers maken inmiddels gebruik van de compressiekousen van Herzog. In de wielerwereld zien we dat de kousen niet meer zijn weg te denken bij o.a. de Pro cycling teams Giant Alpecin, Rabov liv met Marianne Vos, Boels Dolmans met Ellen van dijk en vele andere toppers.

Werkingsmechanisme

Een belangrijke eigenschap van de kous is het ondersteunen van de kuitspierpomp. Bij het verbrandingsproces van suikers en zuurstof in de spiercel komt energie vrij maar ook water met de daarin opgeloste afvalstoffen. De kousen verhogen de druk op het weefsel en zorgen ervoor dat die afvalstoffen zo snel mogelijk uit de spieren worden afgevoerd. Het resultaat is het uitstellen van de verzuring en het bevorderen van het herstel. Een soort legale doping dus”, zegt een lachende Herzog. “Het geheim van onze kousen is de combinatie van hoge compressie- en stifness en een afnemende drukgradiënt van beneden naar boven, richting het hart”.

Angstvallig vermijdt Herzog het noemen van namen. “Ik mag helaas niet zomaar mijn product in verband brengen met topschaatsers. Maar diegene die goed oplet, kan vaak een zwarte rand van mijn kous onder een schaatspak uit zien piepen”. Want speciaal voor de schaatssport heeft Herzog een kous zonder voet op de markt gebracht.

In de schaatssport zien we een toenemend gebruik van de Herzog Compressie Kousen. Schaatsers dragen graag de tubes, omdat ze met blote voeten in hun schaatsen gaan.

Atleten

Jorien ter MorsSchaatsteam Reggeborgh en Schaatsteam Palet  ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.