Schaatsen

Steeds meer schaatsers maken gebruik van de Herzog Sportcompressiekousen

De introductie van de kousen van Herzog vond plaats binnen de atletiekwereld. Inmiddels worden Herzog PRO Sport Compressiekousen in tal van sporttakken toegepast. In het professionele wielerpeleton zijn de kousen niet meer weg te denken. Professionele wielerteam zoals Team Sunweb, CCC-Live Team met Marianne Vos en Boels Dolmans met Ellen van Dijk gebruiken de kousen als ‘recovery kous’ tijdens omvangrijke trainingsweken en trainingsstages. Ook veel topschaatsers gebruiken Herzog kousen om alles uit hun prestaties te kunnen halen. Langebaanschaatsster Jorien ter Mors (Olympische kampioene 2018) en de hele top van Team Reggeborgh gebruiken de compressiekousen om hun herstel- en prestatievermogen een boost te geven. 

 

Werkingsmechanisme

Een belangrijke eigenschap van de kous is het ondersteunen van de kuitspierpomp. Bij het verbrandingsproces van suikers en zuurstof in de spiercel komt energie vrij maar ook water met de daarin opgeloste afvalstoffen. Herzog kousen verhogen de druk op het weefsel en zorgen ervoor dat die afvalstoffen zo snel mogelijk uit de spieren worden afgevoerd. Het resultaat is het uitstellen van de verzuring en het bevorderen van het herstel. Na een intensieve training of wedstrijd vindt er een snellere recuperatie plaats.

“Een soort legale doping dus”, aldus een lachende Harald Herzog. Harald is de grondlegger van compressiekousen in de sportwereld. Harald was eind jaren ‘70 zelf professioneel atleet (langlauf) en bracht de kousen eind negentiger jaren op de markt. “Het geheim van onze kousen is de combinatie van hoge compressie- en stiffness en een afnemende drukgradiënt van beneden naar boven, richting het hart”. Speciaal voor de schaatssport heeft Herzog een kous zonder voet, de tube, op de markt gebracht. Veel schaatsers dragen graag de tubes omdat ze met blote voeten in hun schaatsen gaan.

“Ik mag helaas niet zomaar mijn product in verband brengen met topschaatsers. Maar diegene die goed oplet, kan bij sommige wereldtoppers een zwarte rand van onze Herzog kous onder een schaatspak uit zien piepen”.

Harald Herzog

Oprichter en directeur Herzog Medical

Atleten

Jorien ter MorsSchaatsteam Reggeborgh en Schaatsteam Palet ervaren allemaal de positieve effecten van het dragen van de compressiekousen.

Over ons

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van Therapeutische elastische kousen binnen de sportwereld. Ons succes is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en voortdurende dialoog met onze wederverkopers en eindgebruikers.