Sabine Spreen, professional obstacle course racer, test de SportCompression Armsleeves van Herzog Medical.

Sabine Spreen - OCR - Armsleeves -2-verkleind“Na mijn goede ervaringen met de compressiekousen van Herzog Medical was ik erg blij om te horen dat er nu eindelijk ook compressie armsleeves van Herzog op de markt kwamen. De keuze om een paar aan te schaffen was dan ook snel gemaakt. Als obstacle course racer heb je namelijk veel armkracht nodig, wat betekent dat je armen ook snel verzuren. Mede vanwege het koude water en de inspanning die ik moet leveren met mijn armen heb ik tijdens de wedstrijd last van pijnlijke, dikke en licht verzuurde onderarmen. Ik had vooraf de hoop dat de Sport Compression Armsleeves een bijdrage zouden leveren om dit tegen te gaan. Dit zijn mijn ervaringen:

In het begin van de run moest ik wel even wennen aan de compressie-werking en voelden mijn armen vrij zwaar aan. Na een kilometer of 2 was dit gevoel echter helemaal verdwenen! Ook had ik vooraf twijfels over de sterke van de sleeves: ‘het materiaal is vrij dun, hoe gaat dat met tijgeren en blijven ze wel heel?’ In de praktijk bleek dat de armsleeves hier uitstekend tegen bestand zijn. Rondom het elleboog gewricht is een speciaal stuk ingenaaid om de armbeweging niet te belemmeren tijdens het sporten. Daarnaast heb ik tijdens de race ook veelvuldig het water getrotseerd. Ik was even bang dat de sleeves in deze omstandigheden te zwaar zouden worden met kans op afzakken. Maar ik kan je verzekeren: dat was absoluut niet het geval! Nat vind ik ze zelfs nog lekkerder zitten; de sleeves vormen zich dan nog meer naar jouw armen.”

Geen twijfel over mogelijk

“Conclusie: al mijn twijfels zijn door de goede ervaringen volledig weggenomen. Ik ga de armsleeves van Herzog Medical nu standaard dragen bij elke obstacle course race. Mijn armen waren daadwerkelijk niet verzuurd en het herstel na afloop van de run gaat ook sneller. Van spierpijn heb ik geen last meer en de sleeves hebben ook nog een beschermende functie ter preventie van schrammen en blauwe plekken. Ik zeg: goedgekeurd!”

– Sabine Spreen