Joëlle Staps, directeur Atletiekunie a.i. - Harald Herzog, directeur Herzog Medical - sprinter Giovanni Codrington - hink-stap-springer Fabian Florant

Vlnr Joëlle Staps (directeur Atletiekunie a.i.), Harald Herzog (directeur Herzog Medical), sprinter Giovanni Codrington, hink-stap-springer Fabian Florant

Vanaf heden is Herzog Medical de officiële Recovery Partner van de Atletiekunie. Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van compressietherapie binnen de sportwereld. Als partner van de Atletiekunie stelt Herzog Medical geavanceerde apparatuur beschikbaar voor optimale recuperatie na de inspanning en voor het herstel van blessures.

De pneumatische compressie die de Herzog systemen bieden, hebben een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging. Wanneer een atleet geblesseerd raakt, wil deze vanzelfsprekend zo snel mogelijk weer voor de volle 100 procent terugkomen. Met het Herzog ‘Compry Cool Cryo’ systeem wordt ijskoud water door een bandage gepompt met directe pijnreductie tot gevolg. Deze combinatie van koeling en compressie is bijzonder effectief bij blessurebehandeling.

In perioden van grote trainingsomvang, tijdens (inter)nationale toernooien of wanneer teams op trainingsstage gaan, zijn de ‘Compry Recovery’ systemen ideaal inzetbaar. Technisch directeur Ad Roskam is verheugd over de apparatuur die de atleten en medische begeleiding ter beschikking wordt gesteld: “De uitermate mobiele systemen stellen de medische staf in staat om ze overal in te zetten: in de behandelruimte, onderweg of op de baan.”

Het succes van Herzog Medical is gebaseerd op jarenlange medische ervaring en een voortdurende dialoog met topsporters en medici. Directeur Harald Herzog is blij dat hij Atletiekunie-atleten met zijn apparatuur kan ondersteunen: “Een sneller herstel leidt tenslotte tot betere prestaties.”

 Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek, die van 14 tot en met 16 juli plaatsvinden in Utrecht, zal Herzog Medical op Maarschalkerweerd met een speciale Recovery Area aanwezig zijn. Na afloop van de wedstrijden en tussen series en finales door, staan diverse ‘draagbare sportmasseurs’ paraat voor de atleten. Vanuit Herzog Medical is deskundig personeel aanwezig om de atleten wegwijs te maken met het direct en adequaat in gang zetten van het herstelproces.

De Atletiekunie is verheugd over de samenwerking en kijkt uit naar een langdurig partnership.

 

Herzog - Atletiekunie - Recovery partner