Vanmorgen afgereisd naar Elburg om deel te nemen aan de 10 kilometer van de traditionele Koningsdag- ex Koniginnedagklassieker de Wallenloop te Elburg georganiseerd door Loopgroep 2000 in samenwerking met Oranjevereniging Elburg.

Het nagenoeg geheel geasfalteerde parcours voer over de
kassei-achtige straten en het buitengebied van Elburg. De laatste circa 300 meter voer over een grintpad over de wallen van Elburg.
Een ronde betrof een afstand van 5 kilometer welke de deelnemers aan de 10 kilometer twee maal moesten overbruggen.

Het voelde koud een guur aan. De eerste circa 1200 meter stond er wind tegen en na circa 3200 meter een kilometer zeer harde wind tegen.
Gelukkig bleef het droog ondanks de slechte weersverwachtingen.

In 2013 won ik de 5 kilometer overall in 17.37 en in 2015 eerste in mijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+ in 17.38.

Deze editie gekozen voor de afstand 10 kilometer.
Na een snelle start vierde positie overall verovert en wist deze te handhaven tot aan de finish. Uiteindelijk gefinished in een redelijke eindtijd gezien de weersomstandigheden en nog een 10 in de benen van afgelopen zaterdag in Rhenen. Geklokte eindtijd was 36.52. Genoeg voor eerste prijs in de leeftijdscategorie heren masters 40+. Missie geslaagd.

Mooi ochtend en voormiddag in Elburg met de bekende perfecte organisatie en zeker weer prachtige kiekjes van huisfotograaf Vtv Techniek. Combi wedstrijdlopen en genieten.

Met inlopen in Elburg 2 kilometer en uitlopen in Apeldoorn 8 kilometer in totaal 20 kilometer gehuppeld vandaag.

http://www.loopgroep2000.nl

Vanavond laat consumptie van een Duvel nagespoeld met royale ijskoude Oranjebitter omdat het kan und weil es moglich ist. Dorst.

Tekst: Melchior Van de Pol
Foto: Vtv Techniek

Wallenloop-Elburg-Vtv Techniek