Herzog PROfit Runner Dinie staat over 3 weken aan de start van de halve marathon van Amsterdam. Afgelopen weekend liep ze met 54.31 een PR op 8 mijl. Deze dame uit Urk staat elke ochtend op met een flinke dosis motivatie! Overdag werkt ze in een visverwerkingsbedrijf, ze houdt van een feestje en doet naast hardlopen 2 x per week aan crossfit. Oftewel: deze dame zit nooit stil! Om Dinie nóg beter te leren kennen, deden wij de ‘Instagram babbelbox’ aan.

 

Dinie Ras - Herzog PROfit Runner - Herzog compressiekousen - optimaal herstel - compressiesokken        Dinie Ras - Herzog PROfit Runner - Herzog compressiekousen - optimaal herstel - compressiesokken

Team Herzog: Gefeliciteerd met je PR! Was je erg zenuwachtig van te voren? Hoe ga jij met wedstrijd-kriebels om?

Dinie: Ik heb geen ‘ritueel’ om met zenuwen om te gaan. Ik laat het maar gewoon op me afkomen. De zenuwen maken het juist ook leuk! Iedereen heeft er last van, dus je weet dat je niet ‘alleen’ bent met die wedstrijdstress.

Team Herzog: Wat is het laatste wat je voor de wedstrijd eet?

Dinie: Een banaan. Meestal net voordat ik ga inlopen werk ik nog even snel een banaan naar binnen, haha!

Team Herzog: De alom bekende geluks-banaan 🍌 Het ideale hardloop-voedsel! Waar denk je aan als je het zwaar hebt en je benen niet meer willen?

Dinie: Het eerste wat ik denk is dan altijd: wáárom vind ik dit ook alweer leuk? 😂 Maar dan snel die knop om: iedereen heeft het zwaar, gaan met die banaan! YOU CAN DO THIS 👊!

Team Herzog: Zo is het! Afzien moet iedereen. Wij zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Heb je een relatie?

Dinie: Ja! Ik ben sinds een jaar getrouwd met Klaas, waar ik al 10 jaar een relatie mee heb.

Team Herzog: Wie is jouw held/heldin?

Dinie: Ik heb er wel meerdere. Dafne Schippers, Susan Krumins, Sifan Hassan en de zusjes de Witte niet te vergeten! En niet te vergeten: mijn loopmaatje Jacolien Ruizendaal.

Team Herzog: Dat zijn er in ieder geval genoeg; leuk! Wat is jouw lievelingsfilm?

Dinie: The gladiotor!

Team Herzog: En wat is je quilty pleasure qua: 🍕/🍩/🍦…?

Dinie: Gele M&M’s!

Team Herzog: Loop je wel eens met muziek? Zoja: waar luister je dan naar?

Dinie: Tijdens wedstrijden nooit! Tijdens trainingen luister ik graag dance nummers. Heerlijk!

Team Herzog:  En tenslotte niet onbelangrijk… Wat is je ultieme doel voor Amsterdam?

Dinie: Ik hoop binnen 1:35 te finishen! Dus 4.30 per km.

Team Herzog: Dat is een mooi streven! Ontzettend veel succes topper 👍! TOGETHER WE WILL ROCK THE STREETS OF AMSTERDAM!