Sabine Spreen - OCR - Compry CoolOm optimaal te herstellen na een enkelblessure maakt Sabine Spreen gebruik van Compry Cool.

“Twee weken geleden heb ik een enkelblessure opgelopen tijdens een wedstrijd. Op zich is het niet zo heel erg, maar wel vervelend. Bad luck kan je het noemen. Of eigenlijk vooral bad timing, omdat ik over vier weken aan de start van het WK Obstacle Course Racing in Canada moet staan. Alle zeilen worden dus bijgezet om zo efficiënt en snel mogelijk te herstellen.

Nou heb ik het genoegen dat ik ambassadrice ben voor Herzog Medical en zij beschikken over Compry Cool. Dit is een apparaat dat door middel van compressietherapie de zwelling reduceert, de genezing versneld en de pijn reduceert. Eén berichtje naar Herzog Medical was voldoende en een paar dagen later werd het apparaat bezorgd. Na de juiste voorbereidingen kon ik de Compry Cool in gebruik nemen. Met meerdere compressiestanden, ben ik niet al te hoog begonnen. Mijn enkel was namelijk nog behoorlijk dik en minstens net zo gevoelig.

Twee keer per dag gebruikte ik de Compry Cool. In het begin moest ik erg wennen. IJswater is namelijk niet bepaald warm en de compressie op mijn dikke enkel was in best gevoelig. Na ongeveer drie dagen merkte ik dat de zwelling begon af te nemen en dat ik de compressie op kon voeren naar maximaal. Niet alleen verdween de zwelling redelijk vlot, tevens zorgde het ijswater voor pijnreductie. Belasten van mijn enkel ging steeds iets makkelijker.

Al met al heb ik een dikke week gebruik gemaakt van de Compry Cool. Het fijne aan het apparaat is dat het een cycli volmaakt en daarna automatisch stopt. Het bijhouden van de tijd is dan ook niet nodig. Verder is hij erg handig en redelijk compact om mee te nemen. Nou twee weken na mijn blessure kan ik weer gewoon lopen en zelfs licht fietsen is mogelijk. Hardlopen zit er helaas nog niet in, maar het begin is er weer.

Ik kijk zeker positief terug op het gebruik van de Compry Cool. Naar mijn idee heeft het gebruik een essentiële bijdrage geleverd heeft aan mijn herstel. Met nog vier weken te gaan blijf ik positief. Naar Canada ga ik sowieso, alleen of ik daadwerkelijk deel kan nemen aan het WK Obstacle Course Racing durf ik nog niet te zeggen.”

Sabine Spreen