Hamstring- en liesblessures. Veel voetballers en sprinters krijgen er vroeg of laat mee te maken… Na de zomerstop zijn ze gretig om de training weer op te pakken. Maar bij dat ene felle sprintje springt het er ineens in. Bij fel aanzetten, abrupt afremmen, snel wenden en keren liggen hamstring- en liesblessuren op de loer. Al helemaal na een rustperiode waarin het lichaam minder belastbaar is. Met de Herzog Sport Compression Shorts ben je blessures voor! 

De wetenschappelijke compressietechnologie van Herzog
Herzog Medical ken je als grondlegger en marktleider in de Benelux op het gebied van compressie binnen de sport. Zo zijn de Herzog PRO Sportcompressiekousen niet meer weg te denken uit het assortiment van vele sportzaken. Na jarenlang testen, onderzoek en input van sportartsen en fysiotherapeuten heeft Herzog Medical de Herzog PRO Compression Shorts ontwikkeld. 

De voordelen van de Herzog PRO Compression shorts op een rij: tenschappelijke compressietechnologie van Herzog
● Dankzij 3 opmeetpunten is de compressiebroek exact afgestemd op de beencontour van de voetballer.

● Door het drukverloop wordt de terugstroom van het bloed met afvalstoffen versneld. Spelers ervaren hierdoor minder vermoeide benen en hebben minder last van kramp.

● Door de gedoseerde compressie op het bovenbeen blijft de spiermassa compact. Laterale trekkrachten op pezen en aanhechtingen worden sterk gereduceerd waardoor de kans op blessures afneemt.

● Schudkrachten en schokbelasting hebben veel minder effect op de relatief zware bovenbeenspieren, waardoor de kans op spierschade (ruptuurtjes) aanzienlijk vermindert.

● Door tegendruk in de liesregio wordt het risico op liesblessures gereduceerd.

Mimoun Mahi

Bekende gezichten
Steeds meer professionele spelers uit het betaalde voetbal (onder wie Mimoun Mahi, speler FC Zürich) geven aan veel baat te hebben bij het dragen van de Herzog PRO Compression Shorts. Ook wordt de compressiebroek aanbevolen door de medische begeleiding van verschillende betaalde voetbal organisaties:

Paul Jongmans, sportfysiotherapeut: 

“Sinds dit jaar dragen veel van onze spelers de PRO Compression Shorts van Herzog Medical. De broeken worden zowel preventief als curatief gedragen. Binnen het voetbal is de incidentie van lies- en hamstringblessures hoog. Met de shorts van Herzog hebben we een extra middel om deze problematiek goed te managen. De spelers zijn enthousiast over het draagcomfort van de broeken en wij tevreden over de service die Herzog Medical levert.”

De Compression Shorts zijn leverbaar in de meest gangbare kleuren en daardoor altijd te combineren met club- tenuebroeken.