Herzog Compressiekousen – Bewezen effectief

In nauwe samenspraak met breimeesters, sportartsen, fysiotherapeuten en wetenschappers heeft Herzog Medical haar producten ontwikkeld. De compressietechnologie van onze kousen maakt dat ze op verschillende vlakken positief bijdragen aan jouw sportprestaties. Zo heb je minder last van stijve kuiten, bespoedig je het herstel van achillespees-en scheenbeenblessure en ervaar je minder spierpijn. Kloppen deze statements nou echt? Wat ervaren hardlopers in de praktijk? Een grootschalig onderzoek naar het effect van Herzog PRO Sport Compressiekousen bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Maar liefst 84% van alle Herzog gebruikers geeft aan minder blessures te ervaren.

Herzog Medical is pionier en marktleider op het gebied van compressie binnen de sport. Haar producten worden al sinds 2001 door topatleten, sportbonden, fysiotherapeuten en sportartsen gebruikt en aangeraden. Naar aanleiding van een grootschalig onderzoek onder ruim 800 Herzog-gebruikers heeft het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, een wetenschappelijke studie naar de achtergronden van de werking van de Herzog PRO Sport Compressiekousen opgezet. Binnen afzienbare tijd zullen ook deze onderzoeksresultaten gepubliceerd worden. Hieronder vind je alvast enkele opvallende resultaten uit het Herzog gebruikersonderzoek

Onderzoek naar Herzog Sport PRO Compressiekousen

84%

van de herzog gebruikers ervaart minder blessures
Onderzoek naar Herzog Sport PRO Compressiekousen

Wat maakt de compressiekousen van Herzog nu zo uniek?

Herzog Medical staat voor maatwerk. Immers: iedere sporter heeft andere lichaamsvormen. Voor een optimale compressiewerking is het van groot belang dat compressiekousen een pasvorm hebben die individueel is afgestemd op de beenmaten van een sporter. Een pezige marathonloper met schoenmaat 42 heeft immers totaal andere beencontouren dan een gespierde sprinter met dezelfde schoenmaat. Herzog Medical weet als geen ander dat iedere sporter uniek is en heeft daarom een uniek maatsysteem waarbij jouw benen op 6 punten worden opgemeten. Met een assortiment dat bestaat uit maar liefst 54 confectiematen ben jij altijd verzekerd van de perfect fit. Wil jij álles uit je prestaties halen? Ga dan langs één van onze verkooppunten en laat je deskundig opmeten!