De temperaturen dalen en de schaatskoorts stijgt. Ook jouw drive om vaker op het ijs te staan neemt toe. Helaas liggen blessures tijdens jouw trainingsopbouw op de loer. Of je nu in training bent voor de Weissensee marathon of meer een sprintertype bent, veel schaatsers zijn bekend met krampverschijnselen of krijgen te maken met een blessure. Gelukkig ervaren steeds meer sporters de voordelen van Herzog PRO compressieproducten. Zo kan Jorien ter Mors eenvoudigweg niet meer zonder. Het tijdperk van noodgedwongen rust houden is voorbij.

Minder spierpijn. Hoe zit dat dan?
Kousen die het herstel bevorderen en blessures tegengaan…?

Hoe werkt dat dan?
De Herzog PRO Compressiekousen komen uit de medische wereld en leveren een afnemende druk op het onderbeen. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd en ervaar je minder spierpijn. Daarnaast werken de Herzog kousen preventief bij kuitklachten, achillespeesproblemen en spierverrekkingen.

De Herzog Tubes
Het is een gegeven dat kramp bij lage temperaturen op de loer ligt. Door het dragen van de Herzog tubes optimaliseer je je doorbloeding en ga je de kans op blessures tegen.

De perfecte maatvoering
Wij weten dat een explosieve sprinter andere lichaamscontouren heeft dan een pezige en afgetrainde marathonschaatser. Dankzij zes opmeetpunten zijn de Herzog PRO Compressiekousen exact afgestemd op de beencontour van de schaatser. Dit is de waarborg voor een optimale werking.

Olympische kampioene aan het woord
Dat de Herzog kousen daadwerkelijk doen wat ze beloven staat vast. Zo zijn er diverse topsporters die eenvoudigweg niet meer zonder de kousen durven te trainen.

Olympische kampioene Jorien Ter Mors kwam via haar fysiotherapeut Bob Stoker met de Herzog producten in aanraking. Sindsdien is ze fan: “Ik zweer bij de kousen en tubes van Herzog. Ik ervaar veel minder trekkrachten aan mijn achillespezen en merk daarnaast dat ik na intensieve trainingen sneller herstel.”

Extra support voor je liezen
Veel schaatsers krijgen vroeg of laat te maken met een liesblessure. Vaak ontstaat een verrekking door een explosieve sprint, onvoldoende warming up of overbelasting. Een liesblessure voelt vaak als een trekkende krampende pijn in de liesregio. Om dit te voorkomen heeft Herzog Medical, met input van diverse sportartsen en fysiotherapeuten, de PRO Sport Compression Shorts ontwikkeld. Deze compressiebroek is een uitkomst voor veel schaatsers.