Als een ware berggeit stoof Kim Mulder over het parcours van de TransAlpineRun 2017. Samen met haar teamgenoot Willem rende zij in 7 dagen door 4 landen en maakte ruim 15.000 hoogtemeters. In de slotfase van de wedstrijd vroeg ze zich regelmatig af of ze nog in staat was een topprestatie te leveren, maar gelukkig had ze met Compry Recovery haar eigen masseur binnen handbereik. Lees hoe Kim de finishdag heeft ervaren en wat zij doet om optimaal te herstellen tijdens een meerdaagse monstertocht.

Laatste stage; Prad am Stilfserjoch – Sulden am Ortler
“Als ik naar de start toe loop, begint het te regenen. Het is vandaag een relatief korte race, 30km. Maar met 2600D+ wordt het een zware race. En ik moet zeggen dat ik dit de gaafste vind! Direct na de start gaan we stijgen. Willem heeft veel last van zijn voeten en heeft het onwijs zwaar. De eerste klim gaat nog maar bij de tweede ben ik hem echt ff kwijt. We klimmen over rotsen en langs een onwijs gave rotswand.
Het wordt steeds kouder. Ik wil door blijven gaan en ik blijf verder klimmen. Dan kijk ik achterom en zie Willem niet meer. Het is zo enorm koud! Ik ga tegen een rotswand aanstaan en doe mijn rugzak af. Met veel moeite krijg ik de rits open en haal mijn regenjas eruit. Dan komen er gelukkig 2 wandelaars langs. Zij zien mij klungelen en helpen mij met mijn jas en handschoenen aantrekken. Dat scheelt zeg! Heerlijk die kleding aan. Ik begrijp nu zeker die verplichte gear.
Als ik het aan hebt komt Willem aanlopen. Ook hij heeft zijn regenjack aangedaan. Samen buffelen Willem en ik weer verder. Willem heeft het loodzwaar. Kom op man, we hebben maar een half uur voorsprong op de nummer twee: het Duitse team. Wat is een half uur speling?! Met een goede afdaling hebben ze dat zo op ons gewonnen. We moeten verder. En dan worden we toch gepasseerd door het Duitse team. Het is de laatste afdaling, de laatste kilometers van de TAR. Het liefste wil ik bij deze laatste dagetappe ook gewoon ook als eerste eindigen, maar we zijn een team. Willem krijgt weer spirit en komt een beetje terug in het ritme. We blijven de Duitsers voor ons zien. Het laatste stuk door het bos gaat lekker. Wat heb ik de afgelopen week veel geleerd qua afdalen.
Dan horen we de speaker. Daar is de finish. De finish van een super race. Zodra we door het lint rennen realiseer ik mij: we zijn dagwinnaars én winnaars van de Master Mix 2017!

Kim Mulder Trailrunning Herzog Medical

Herstel is iets waar ik me direct na de race op focus. Eten, cola drinken en een herstelshake. Na genoeg gegeten en gedronken te hebben, ga ik aan de slag met de foamroller.
Bij mijn hotel aangekomen ga ik heerlijk douchen en maak ik direct gebruik van de Compry Recovery, mijn eigen ‘privé masseur’. Herstelbevordering staat bovenaan mijn lijstje!”

Kim Mulder