Lennard Hofstede. Ken jij hem al..? Deze 22-jarige topper is onderdeel van de ijzersterke Team Sunweb formatie en maakt zijn debuut in de Vuelta. Hoe bereik je profrenners die stad en land afreizen voor trainingsstages en wedstrijden? Hebben zij wel tijd voor interviews? Wij zetten gewoon af en toe de ‘Instagram chatbox’ aan!

Lennard Hofstede - Team Sunweb - Insta Talk        Lennard Hofstede - Team Sunweb - Wielrennen - Insta Talk

Ter voorbereiding op de Vuelta was Team Sunweb drieënhalve week in Frankrijk op hoogtestage. Wij vroegen Hofstede wat hij verwachtte van zijn eigen kunnen tijdens de Vuelta:

Lennard: “Ik hoop vooral veel sterker te worden en de ronde uit te rijden! Ik verwacht individueel iets te presteren en hoop later in de Vuelta een keer mee te kunnen zitten in de vroege vlucht.”

Team Herzog: Tot welke prestaties is Team Sunweb in staat?

Lennard: “Als team verwacht ik dat Wilco een goed klassement zal rijden. Sam en Warren zijn zeer actief in de bergen. In de sprint kan Soren misschien nog wel eens verrassen!”

Team Herzog: Goed om te horen! We zijn enorm benieuwd! Verder zijn we heel benieuwd of jij iets ‘typisch’ hebt dat jou als wielrenner tekent? Heb jij grappige eigenaardigheden, rituelen of een bijgeloof?

Lennard: “Als ik mijn benen geschoren heb de dag voor de koers: dat zorgt voor extra moraal haha.”

Team Herzog: Haha, leuk detail! Next question: wat doe je om tussen de etappes optimaal te herstellen? Nog interessante gewoonte?

Lennard: “Sowieso de Herzog kousen aan natuurlijk. Maar voor de rest geen interessante gewoontes eigenlijk.”

Team Herzog: Dat is natuurlijk hét perfect antwoord. En staat er ’s avonds wel eens een ontspan-biertje op tafel op past dat niet in je voorbereiding? ENORM VEEL SUCCES!

Lennard: “Haha misschien een wijntje! Maar na de Vuelta zeker weten! Dankjewel!”

Wij zijn reuze benieuwd hoe Lennard zich tussen de geroutineerde coureurs staande zal houden. Wij houden hem in de gaten. We’ll keep you posted!