Basketbal - Herzog Medical

Basketbal

Tijdens het basketballen hebben de onderbenen veel te verduren. Bij iedere sprong, lay-up of rebound wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er word gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snel wenden en keren. Hierdoor ontstaan regelmatig acute- en chronische kuit- en scheenbeenblessures. De kousen van Herzog werken preventief en verminderen de pijn.

Bestel hier

Vrijwel elke basketballer ervaart bij het dragen van de Herzog Compressiekous steun en stimulering van de kuitspier. Hierdoor wordt een betere doorbloeding van het onderbeen bereikt. Dit kan zinvol zijn in verband met onderbeenklachten, maar ook ten behoeve van een sneller herstel na inspanning.

PREVENT
PErFORM
RECOVER

LIKE A PRO

Basketbal

Afvoer van afvalstoffen
Tijdens het basketballen hebben de onderbenen veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. De Sport Compressiekousen van Herzog Medical leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf de enkel tot de knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd wat resulteert in sneller herstel en betere prestaties.

”Quote.”

Naam en achternaam - Team

Kuit- achillespees en scheenbeenklachten
In de medische wereld wordt de Therapeutische Elastische Compressiekous gebruikt voor mensen met spataderen of oedeemvorming (vochtophoping) in de benen. Zij hebben baat bij het dragen van deze kousen die het onderbeen nauw omsluiten. De ervaringen onder sporters met kuit-, achillespees- en scheenbeenklachten of een andere onderbeenblessure wijzen ook in deze richting.

Preventief en helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de Herzog Sport Compressiekousen preventief. Zij verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Opmeten
Om een optimale werking te garanderen is
het noodzakelijk dat de Herzog Sport Compressie kous perfect aangepast is aan de contouren van je been. Een schoenmaat alleen zegt niets over de beenvorm, daarom zijn meerdere meetpunten noodzakelijk om een juiste pasvorm te garanderen.

Go for it!